Lansarea a fost făcută în cursul orei 07:00 (ora Moscovei) a acestei dimineţi, şi a urmărit testarea caracteristicilor tactico-tehnice ale rachetelor pe care forţele de apărare le are în dotare. 

General-locotenetul Viktor Gummenîi, comandantul Forţelor antiaeriene şi antirachetă ruse, a precizat că "racheta din cadrul sistemului de apărare antirachetă şi-a îndeplinit cu succes obiectivul, lovind ţinta convenţională în timpul stabilit". Acesta a fost prezent la poligon pentru a asista la test. 

Potrivit publicaţiei naţionale ruse RIA Novosti, oficialii ruşi s-au hotărât să facă acest test după ce SUA a anunţat public că-şi va aduce trupele pe teritoriul Europei de Est. Moscova a afirmat în mod repetat că Rusia va fi obligată să ia contramăsuri la punerea în funcţiune a sistemului de apărare antirachetă al SUA. La 27 mai, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Statele Unite ar putea instala sisteme militare ofensive la dispozitivele lor antirachetă.

Rusia a testat astăzi o rachetă de tip "Amur" A-135 şi funcţionează pe bază de combustibil solid, astfel încât poate ataca ţinte în atmosferă. Acest tip de rachetă este al doilea ca putere şi mărime pe care Rusia în are la nivelul Apărării Naţionale, primul fiind asigurat de interceptori de tipul 51T6, relatează Agerpres

Te-ar putea interesa și: