Preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a semnalat că această lege va restrânge influenţa externă asupra alegerilor din Rusia, potrivit www.agerpres.ro

„S-a propus un mecanism clar pentru a ne proteja alegerile de influenţa din exterior. Dacă o organizaţie internaţională sau neguvernamentală încalcă această interdicţie şi încearcă să influenţeze opţiunile cetăţenilor noştri, ea va fi declarată indezirabilă şi va trebui să-şi înceteze imediat activităţile”, a explicat oficialul rus.

În contextul acuzaţiilor formulate în SUA şi în alte ţări despre interferenţa Rusiei în alegerile lor, autorităţile de la Moscova au descoperit că şi în Rusia au existat „mai multe situaţii în care organizaţii străine sau internaţionale cu activităţi în Rusia au intervenit în mod activ în favoarea unui candidat anume ori pentru a obstrucţiona o anumită candidatură”, afirmă deputatul Andrei Isaev, membru al partidului Rusia Unită.
Acest proiect va fi un amendament adus legislaţiei aplicabile în cazul care încalcă drepturile omului şi libertatea cetăţenilor ruşi.

 

Te-ar putea interesa și: