Evenimentul Zilei > Social > „Rusia 2018, de la Petru cel Mare la… Deschamps” – o radiografie a patimei în fotbal
„Rusia 2018, de la Petru cel Mare la… Deschamps” – o radiografie a patimei în fotbal

„Rusia 2018, de la Petru cel Mare la… Deschamps” – o radiografie a patimei în fotbal

Publicistul și avocatul Marian Nazat, iubitor-viețaș al sportului-rege, lansează un volum pe cât de rar, pe atât de binevenit în peisajul tot mai estompat al fotbalului românesc. Invitația autorului o aveți mai jos

„Gata, volumul dedicat năzbâtiilor fotbalistice de la ultima întrecere planetară, Rusia 2018, de la Petru cel Mare la… Deschamps, a apărut la Editura RAO, casa gândurilor mele tipărite.
Cu niscaiva ani în urmă, cineva m-a întrebat ce înseamnă pentru mine scrisul. Am bălmăjit un răspuns de complezență, însă abia acum știu cu adevărat – scrisul este, în cazul meu, aidoma expirației. Dar, ca să respir, am nevoie și de inspirație, adică de citit. Dintr-o astfel de respirație s-a născut și cartea aceasta, care întregește Basmul fotbalului…, apărut în 2018, în pragul Mondialului din Rusia.

Asistat de dascăli

Lansarea va avea loc în ziua de 13 decembrie 2019, ora 16:30, la Hotelul Athénée Palace Hilton, sala „Regina Maria”, când va fi prezentată și culegerea de idei și sentimente Prizonier în „câmpul tactic”, ieșită din teascul tipografic în vară. Și cum sunt un nostalgic incurabil, i-am rugat să-mi descânte public odoarele de celuloză pe dascălii din facultate – Corneliu Bîrsan, Alexandru Athanasiu și Valeriu Stoica -, precum și pe prietenul de condei – Ștefan Mitroi. Nu va lipsi, desigur, Ovidiu Enculescu, mai mare peste editură.
Vă aștept cu emoție și cu niscaiva… fursecuri!”