Reprezentanţii DSPSV Suceava au anunțat că se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de rujeolă, trăgând un semnal de alarmă în acest sens. Numărul cazurilor de rujeolă s-a dublat de la o lună la alta şi, cu toate că nu s-au înregistrat victime, sunt multe cazuri foarte grave, în 90% din situaţii fiind necesară internarea.

Numai în judeţul Suceava s-au înregistrat 20 de cazuri de rujeolă în martie, 42 de cazuri în luna aprilie şi 87 de cazuri în luna mai, informează DC News

Cele mai afectate zone au fost Câmpulung Moldovenesc, Vama şi Pojorâta. În baza acestei situaţii, reprezentanţii DSPSV Suceava au explicat că „majoritatea pacienților bolnavi de rujeolă nu au fost vaccinați. Singura și cea mai eficientă metodă de prevenire a bolii este vaccinarea, care conferă imunitate pe viață în majoritatea cazurilor. Se consideră că este necesară vaccinarea cu două doze a cel puțin 95% din populație pentru a împiedica circulația bolii și în final eliminarea. Vaccinul poate fi administrat doar cu colaborarea părinților sau aparținătorilor. În județul nostru acoperirea vaccinală este de 85%.”

Medicii îi sfătuiesc pe toţi cetăţenii care identifică primele semne ale bolii să meargă imediat la spital. Numai în ultima săptămână au fost înregistrate 207 cazuri grave de rujeolă în 19 judeţe.