Consulul general al României la New York, avocatul Cătălin Dancu, susţine că avocatul lui Trump, Rudolph Giuliani, va veni în București pentru  conferințe pe teme de securitate. Avocatul şi-a manifestat convingerea că Rudoplh Giuliani are dreptul să se exprime despre România, având în vedere că va veni în curând la București. Dancu a făcut referire directă la scrisoarea pe care Rudolph Giuliani, trimisă lui Klaus Iohannis, în care face trimiteri la justiție.

"Mi se pare un lucru destul de firesc, dar pe dumneavoastră v-a frapat pentru că vine din partea unei mari personalități americane. Giuliani este erou american după atentatele de la 11 septembrie. Este o icoană în New York. Este unul dintre cei mai buni specialiști americani în domeniul de securitate. Vă pot spune că am fost contactat de reprezentații săi pentru organizarea la București a două conferințe cu tema protecției datelor cu ocazia preluarii președinției Consiliului UE de către România”, a spus Cătălin Dancu.

Americanii, interesați de protecția datelor României

Cătălin Dancu declară că Rudolph Giuliani va veni în România înainte ca țara noastră să preia președinția Consiliului UE. "Americanii sunt foarte preocupați ca România să nu devină o țintă în domeniul cyber și Guliani, care are și o firmă specilizată, vrea să vină la București pe această temă. Cred că va veni până ala sfârșitul anului", a adăugat consulul.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor.