Evenimentul Zilei > Actualitate > Rudele românului ucis în Indonezia, declarații sfâșietoare. Bătaia de joc a autorităților
Rudele românului ucis în Indonezia, declarații sfâșietoare. Bătaia de joc a autorităților

Rudele românului ucis în Indonezia, declarații sfâșietoare. Bătaia de joc a autorităților

Familia lui Vasile Solomeș, românul împușcat de autoritățile din Indonezia, încearcă să-i repatrieze trupul neînsuflețit, dar și să afle întreg adevărul despre tragedie.

Cu toate că autoritățile din Indonezia au o variantă pentru ceea ce s-a întâmplat acolo, familia lui Solomeș are o cu totul o altă variantă pentru tragedie

Verișoara lui Vasile este revoltată. Ea a dezvăluit, în exclusivitate pentru Cancan, prin ce clipe trece familia răposatului și ce sumă uriașă de bani se cere pentru repatriere.

„Vreau să subliniez că el a ajuns în Indonezia cu 36 de ore înainte de arestare, nu cum s-a specificat de către autoritățile indoneziene, cum că a fost căutat și urmărit de două luni. Am dovada cu biletul de avion cumpărat”, a fost prima declarație a verișoarei românului împușcat mortal.

Tot ea spune ce a făcut la scurt timp după ce a aflat de nenorocire. „Am aflat de această tragedie pe data de 11/11/19 și am contactat Ambasada României la Jakarta. Mi s-a spus că ei nu știu nimic despre acest caz și că, oricum, nu pot să facă nimic, pentru că doar Ministerul de Externe se ocupă de asemenea cazuri. Am sunat la Minister, ca să îmi spună că nici ei nu se ocupă de așa ceva și să sunăm înapoi la ambasadă.

Văzând că nu pot să găsesc nicio informație despre acest caz, am contactat un avocat din Jakarta, pe data de 11/11/19, care se ocupă și în prezent de acest caz. Nici până azi nu a fost lăsat de către Poliție să vadă corpul”, povestește verișoara lui Vasile.

„Pe data de 13/11/19 am fost contactată de către un alt avocat, numit din partea Poliției, ca să organizeze repatrierea vărului meu. Ni s-a cerut suma de 35.000 de dolari ca să ne trimită trupul și să-l putem înmormânta acasă!”, a încheiat verișoara românului.

Ambasada României nu a oferit nici un fel de ajutor, astfel familia este nevoită să suporte singură tot procesul de repatriere, Ba mai mult, aceștia vor să facă și o autopsie pentru a vedea în ce cauze a survenit decesul.

Polițiștii indonezieni l-au împușcat în cap pe Vasile Solomeș, au propria variantă: românul a încercat să subtilizeze arma unui polițist, iar polițiștii au acționat în consecință, fiind „acoperiți” din punct de vedere al legislației.

Totuși, există și informații conform cărora Solomeș a intrat doar în conflict verbal cu polițiștii, după arestare, „vociferând, acțiunea acestora fiind, astfel, dispropoționată. Acum, familia nu dorește decât ca trupul lui Solomeș să ajungă în România, deși există și riscul incinerării cadavrului de către autoritățile indoneziene. În cazul în care procesul de repatriere va decurge normal, trupul neînsuflețit al bărbatului va ajunge în țară în maximum 12 zile.