Evenimentul Zilei > Justitie > Românul condamnat la moarte în Malaezia, mai are o singură șansă
Românul condamnat la moarte în Malaezia, mai are o singură șansă

Românul condamnat la moarte în Malaezia, mai are o singură șansă

Recursul lui Ionuț Alexandru Gologan (23 de ani), românul din Prahova, condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia, a fost respins.

 Mai exact, Curtea de Apel din Putrajaya, Malaysia, a judecat, pe 16 februarie, apelul introdus de Ionuț, arestat pentru trafic de droguri și condamnat la pedeapsa capitală în prima instanță, pe 16 octombrie 2013, şi a decis respingerea apelului şi menținerea sentinței primei instanțe. Astfel, avocatul acestuia a introdus, în regim de urgență, cererea de recurs la o instanță superioară, Curtea Federală de Justiție. În prezent, se aşteaptă decizia autorităţilor judiciare din Malaezia privind stabilirea termenului de judecată, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

De profesie șofer, Ionuț a fost prins, pe 26 iunie 2013, pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur, cu un kilogram și jumătate de metamfetamină. Născut la Telega, Prahova, Ionuț Gologan își păstrează speranța că va scăpa de pedeapsa cu moartea. Băiatul provine dintr-o familie dezbinată, fiind părăsit de mamă și crescut de bunica sa.