După evoluții apreciate la Deportivo Alaves, formație cu care a ajuns în finala Cupei UEFA în 2001 (scor 4-5 cu FC Liverpool), românul Cosmin Contra s-a transferat la AC Milan în vara acelui an. La vremea respectivă, „Guriță” era considerat a fi unul dintre cei mai buni fundași dreapta din Europa, dar în ciuda formei foarte bune, el nu a rezistat pe „San Siro” decât un sezon.

Contra a vorbit la GSP Live despre contextul care a dus în vara anului 2002 la transferul său la Atletico Madrid.

„În vara respectivă, Milan l-a cumpărat pe Nesta, au plătit o grămadă de bani pe el, iar Berlusconi a spus că plătește acea sumă doar dacă se vor vinde doi jucători, pentru a echilibra balanța economică. Îmi aduc aminte că în ianuarie se vorbea foarte mult de transferul lui Roque Junior, un fundaș central de la noi. Avea oferte din Europa și Milan își dorea să-l vândă.

Luau bani foarte buni pe el, dar la un antrenament și-a rupt clavicula. A stat 4-5 luni accidentat, iar echipele care au fost interesate de el nu l-au mai vrut”, a povestit Contra.

Practic, fostul internațional român a fost lăsat de Silvio Berlusconi, patronul de la acea vreme al echipei milaneze, să-și decidă viitorul. Acum, ex-selecționerul naționalei României spune că regretă.

„Până la urmă, decizia de a pleca de la AC Milan a fost luată de mine. Eu am acceptat oferta pe care o aveam la Atletico Madrid.

M-au lăsat pe mine să aleg dacă rămân la Milan sau nu. E cea mai proastă decizie pe care am luat-o cariera mea de jucător! Întotdeauna o voi regreta. Decizia am luat-o la 2 dimineață, pentru că a doua zi se termina perioada de transferuri, iar eu puteam să rămân liniștit la Milan”, a povestit Cosmin Contra.

Românul a fost implicat într-o bătaie, în acel sezon. Oponentul său, olandezul Edgar Davids, component al formației Juventus Torino.