"Proiectul de lege privind modificarea legii administraţiei publice locale a fost amânat astăzi. Practic, această amânare înseamnă o împingere a proiectului de lege spre adoptare tacită, ceea ce atragem atenţia de câteva zile. Se doreşte cu orice preţ amânarea dezbaterilor pe completarea şi modificarea la legea administraţiei publice locale tocmai pentru ca această lege, care prevede privilegii pentru liderii UDMR – obligativitatea limbii maghiare, steagul secuiesc şi inscripţii bilingve – să fie adoptată tacit. (…) O asemenea lege nu poate fi constituţională atâta timp cât articolele 12 şi 13 din Constituţia României vorbesc despre tricolor ca fiind roşu, galben şi albastru, iar limba oficială este limba română", a spus Roman, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că PNL solicită Biroului permanent să convoace de urgenţă marţi cele trei comisii de specialitate, pentru a da raport de respingere.

"Cred încă în buna credinţă a domnului Dragnea care săptămâna trecută spunea că PSD şi domnia sa nu susţin acest proiect de lege. Este momentul potrivit să venim cu el în comisie, să dăm un raport de respingere, să intrăm la vot şi să respingem definitiv acest proiect care, din păcate, generează tensiuni şi nu ştiu cine are interesul de a genera aceste tensiuni înainte de intrarea în anul centenar", a menţionat el, potrivit Agerpres.

Roman a mai arătat că PNL susţine legea în varianta existentă cu prag de 20% pentru limba maternă.

"Ieri (luni – n.r.) s-a votat în cadrul Bp şi a fost aprobată cu unanimitate de voturi convocarea celor trei comisii pentru această dimineaţă, la ora 9,00. Au fost majoritatea colegilor prezenţi, iar domnul Nicolicea a anunţat că nu a venit hârtia de la Bp prin care s-a aprobat ţinerea acestei şedinţe. Au dat vina pe cei de la Bp şi pe secretariatul Camerei că nu a ajuns hârtia", a menţionat Roman.

Comisiile pentru drepturile omului, juridică şi de administraţie au fost convocate marţi la ora 9,00 în şedinţă pentru a discuta proiectul de modificare a legii administraţiei. Şedinţa a fost însă anulată.