Evenimentul Zilei > Social > ROMÂNII NU S-AU ÎNVĂŢAT MINTE. Escrocheria cu maşini de cusut Singer revine!
ROMÂNII NU S-AU ÎNVĂŢAT MINTE. Escrocheria cu maşini de cusut Singer revine!

ROMÂNII NU S-AU ÎNVĂŢAT MINTE. Escrocheria cu maşini de cusut Singer revine!

Ultima victimă a escrocilor care recurg la metod "Singer" este un ieşean. Totul s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, iar sume pierdută se ridică la 15.000 de lei.

Criza a reînviat escrocii care acţionează prin metoda „cumpăr maşini de cusut”. După ce umplu oraşul de anunţuri cu oferte de cumpărare a unor maşini de cusut vechi, cu o anumită serie, escrocii o dau cotită. În momentul în care cineva doreşte să vândă un asfel de obiect şi iau legătura cu potenţialii cumpărători, aceştia sunt înştiinţaţi că achiziţia se face doar pentru două maşini de cusut cu aceeaşi serie.
În continuare, autorul anunţului precizează că ştie o persoană care are o maşină potrivită şi care este dispusă să o vândă eventualului cumpărător. Astfel, în loc să vândă obiectul, persoana de bună credinţă ajunge să mai cumpere o maşină de cusut marcă germană. Când victima încearcă să-l contacteze primul cumpărător pentru a-i vinde cele două maşini de cusut, acesta nu mai răspunde la telefon, realizând astfel că a fost înşelată.
Cel mai recent caz de acest gen s-a petrecut în urmă cu două zile, la Iaşi, scrie evenimentul.ro. Gheorghe C. a reclamat la Poliţie faptul că „pe 19 octombrie, prin intermediul unui anunţ postat pe un stâlp din municipiul Iaşi, a contactat telefonic o persoană de sex feminin care era interesată de cumpărarea de maşini de cusut germane, contra sumei de 40.000 – 45.000 euro. Aceasta i-a spus că achiziţionează maşini de cusut în set de două, iar perechea maşinii de cusut pe care o deţine o poate achiziţiona din localitatea Odorheiu Secuiesc (Harghita)”.
Bărbatul nu a stat prea mult pe gânduri, iar pe 21 octombrie a mers în judeţul Harghita, unde s-a întâlnit cu o persoană de la care a cumpărat o maşină de cusut cu 15.000 de lei.De asemenea, femeia contactată la telefon i-a spus că pe 22 octombrie se vor întâlni în Iaşi pentru a preda cele două maşini de cusut şi pentru a încasa suma de 90.000 euro, fapt care nu s-a mai întâmplat, întrucât femeia nu a mai fost de găsit. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, iar cercetările continuă, în vederea identificării autorilor.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: