Cea mai importantă competiţie sportivă a planetei, Olimpiada – a cărei deschidere oficială a avut loc aseară, după închiderea ediţiei – nu a fost organizată pe gustul unor participanţi. Cel puţin nu pe gustul Elisabetei Lipă, şefa delegaţiei de canotaj a României la Londra.
Lipă, participantă la şase ediţii anterioare ale JO (a strâns opt medalii), a dat de pământ cu britanicii ieri, înainte de inaugurarea "Casei României", eveniment la care au participat multe personalităţi, în frunte cu Nadia Comănesci, care a venit însoţită de Bart Conner, soţul ei, şi cu Ion Ţiriac, venit cu fiul său cel mic, Karim. "Nu-mi place nimic aici! Abia aştept să plec de la Londra! Cum e posibil să n-ai un magazin în Satul Olimpic de unde să-ţi iei un suvenir? În plus, n-avem nici unde să facem recuperarea. E incredibil! Le-am şi zis fetelor (n.r. – canotoarelor): «Haideţi, fetelor, să le luăm aurul şi să plecăm acasă! Să mergem la Bucureşti, să ne distrăm!».
Pe Lipă, care a fost de două ori port-drapelul României la Jocurile Olimpice, o deranjează şi traficul aglomerat. Pe străzi e un "culoar olimpic", pentru maşinile care-i transportă pe cei implicaţi într-un fel sau altul în marea competiţie, dar nimeni nu-l respectă: "Ne+au promis că facem câte o jumătate de oră între locaţii, dar pierdem cel puţin o oră pe drum. Nu se respectă culoarul olimpic".