Evenimentul Zilei > International > Românii din Spania, în fața unei spaime cumplite: „E o situaţie foarte grea pentru toţi”
Românii din Spania, în fața unei spaime cumplite: „E o situaţie foarte grea pentru toţi”

Românii din Spania, în fața unei spaime cumplite: „E o situaţie foarte grea pentru toţi”

Spania trece prin cel de-al doilea val de pandemie, depăşind 412.000 de infectări cu Sars-CoV-2.

Situaţie alarmanta in Spania. Țara trece prin cel de-al doilea val de pandemie, depăşind 412.000 de infectări cu Sars-CoV-2. De asemenea, a crescut şi numărul deceselor până la 116 în ultimele 7 zile. De asemenea,  şi 87 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

Românii, preocupati de situaţia sanitară din Spania

Situaţia sanitară din Spania îi preocupă şi pe români. Acestia se tem că pandemia le poate pune în pericol nu doar sănătatea. Lor le este teamă să nu işi piardă locul de muncă.

Ica Tomi este o româncă stabilită în Spania. Femeia povesteşte că mulţi compatrioţi sunt îngrijoraţi de situaţia rudelor din ţară, pe care nu ii pot vedea acum din cauza crizei.

„E o situaţie foarte grea pentru toţi. Pentru că în caz că se îmbolnăveşte cineva din familie, fie aici, fie acolo, este foarte greu să ajungem unii la alţii, dacă nu chiar imposibil”, spune Ica Tomi

Mulţi români au renunţat la vacanţe. Motivul este nu doar pentru că trebuie să intre în carantină. Dar în special pentru că pot rămâne fără locurile de muncă de care depind şi cei de acasă.

Cum resimte o româncă criza

Doina munceşte la curăţenie în case. Ea este nevoită să circule zilnic cu metroul sau cu trenul. Femeia urmează un adevărat ritual ca să nu se infecteze cu Sars-CoV-2.

„Când merg cu metroul îmi pun masca. Chiar dacă se spune ca nu mai este necesar să avem mănuşi, eu în mâna dreaptă îmi pun tot timpul o mănuşă. Nu mă aşez pe scaun. Caut să fie cât mai mult spaţiu liber, să nu fie mai nimeni. Cum am ieşit din metrou sau autobuz, mi-am scos frumos mănuşa”, explică Doina.

Al doilea val de COVID-19, ravagii în special în regiunile Madrid şi Catalonia.

Al doilea val de COVID-19 face ravagii în special în regiunile Madrid şi Catalonia, unde sunt majoritatea noilor cazuri.

Guvernul a mobilizat 2.000 de militari. Ei sunt pregătiţi să ajute regiunile autonome în realizarea anchetelor epidemiologice.

Guvernul le permite regiunilor să ceară reinstituirea lockdown-ului, dacă situaţia nu mai poate fi controlată.

Profilul bolnavului de COVID-19 de acum din Spania este mai tânăr şi mai rezistent la virus. Iar simptomele sunt mai ușoare în majoritatea cazurilor, potrivit stiridiaspora.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.