Evenimentul Zilei > Economie > Românii, campionii Europei la cheltuit bani de sărbători. Cifrele vorbesc de la sine
Românii, campionii Europei la cheltuit bani de sărbători. Cifrele vorbesc de la sine

Românii, campionii Europei la cheltuit bani de sărbători. Cifrele vorbesc de la sine

Aproape un sfert dintre români au dare de mână mai mare pentru anul 2019. Astfel, din acest punct de vedere, țara noastră se poziționează pe prima poziție în Europa. 

Românii cheltuie pentru sărbătorile din decembrie 2019 mai mult decât anul trecut. Mai precis, 22% dintre români sunt dispuși să aloce un buget mai mare pentru acest an față de 2018, pentru cadouri, mâncare, băutură, decorațiuni și excursii. Mai mult, 15% sunt chiar dispuși să contracteze un credit pentru a aloca aceste cheltuieli.

De asemenea, 12% dintre români își alocă un buget mai mic față de 2018, iar 57% intenționează să cheltuiască aproximativ aceeași sumă ca anul trecut.

Din totalul țărilor europene cercetate, doar Polonia se apropie oarecum de nivelul României, potrivit grupului britanic International Finance. Bugetul polonezilor pentru sărbătorile de iarnă crește pentru 14% dintre locuitori. La polul opus se poziționează Cehia, cu 7%, cei mai conservatori.

Potrivit studiului realizat de britanici, anul trecut, în 2018, 20% dintre români au cheltuit de Crăciun între 200 și 400 de lei, 19% – 401 – 600 lei, 8% – peste 1.500 de lei, 8% – sub 200 de lei.