Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii au dat navală în pensiunile de la țară, de Sărbători. Vacanță „la gura sobei” de 22 de milioane de euro!
Românii au dat navală în pensiunile de la țară, de Sărbători. Vacanță „la gura sobei” de 22 de milioane de euro!

Românii au dat navală în pensiunile de la țară, de Sărbători. Vacanță „la gura sobei” de 22 de milioane de euro!

Ce poate fi mai frumos de Crăciun sau de Anul Nou decât să te încălzești la gura sobei, alături de cei dragi și să ciocnești un pahar de vin curat, de țară.

 Ei bine, românii „și-au întors fețele” către sărbătorile rustice, petrecute la țară și așa se face că aproape 140.000 de persoane, cu 5% mai mult decât anul trecut, au cheltuit peste 100 milioane lei (n.r. – aproximativ 22 de milioane de euro) pentru minivacanța de Crăciun sau de Revelion în pensiunile de la țară, potrivit datelor centralizate de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) la nivel național.

De Anul Nou, pensiunile și vilele turistice din întreaga țară au fost ocupate în proporție de 80%, iar de Crăciun, gradul de ocupare a fost de 65%.

În perioada Crăciunului, în pensiunile din zona rurală s-au cazat aproape 60.000 de turiști, iar de Revelion au venit în jur de 80.000. Cheltuiala medie pentru un sejur de Crăciun la pensiuni a fost de aproximativ 600 de lei, în timp ce pentru Revelion suma medie alocată a fost de 800 de lei de persoană.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: