Evenimentul Zilei > International > LOVITURĂ pentru România! Un ROMÂN, pus de Trump în FRUNTEA unei instituții-CHEIE din SUA
LOVITURĂ pentru România! Un ROMÂN, pus de Trump în FRUNTEA unei instituții-CHEIE din SUA

LOVITURĂ pentru România! Un ROMÂN, pus de Trump în FRUNTEA unei instituții-CHEIE din SUA

Lovitură de imagine pentru România. Un român a fost desemnat de Donald Trump să conducă una dintre cele mai importante instituții din SUA. Andrei Iancu, care a fost nominalizat de președintele SUA pentru funcţia de subsecretar de stat şi lider al Oficiului, va conduce Oficiul pentru Brevete şi Mărci.

În vârstă de 50 de ani, Andrei Iancu s-a născut la Bucureşti şi plecat din ţară înainte de căderea comunismului. CV-ul acestuia este unul bogat și are la active titlul de cel mai bun avocat din domeniul dreptului de proprietate intelectuală şi de cel mai bun avocat al anului 2016 din partea publicaţiei Los Angeles Business Journal, scrie DIGI24.

Iancu a publicat mai multe cărți în materie de proprietate intelectuală, este doctor în drept și a predat mai multe cursuri la UCLA. Românul a reprezentat clienți într-o mare varietate de industrii și a pledat în numeroase rânduri în fața Oficiului pentru Brevete şi Mărci, a Comisiei Internaţionale pentru Comerţ din SUA.

În trecut, compania unde Andrei Iancu este partener, Irell & Manella, a apărat interesele lui Trump, alături de Mark Burnett Productions și NBC Universal într-un caz care implica revendicări privind drepturile de autor asupra reality-show-ului „The Apprentice”.