Evenimentul Zilei > Vremea > România se topește! Avertisment îngrijorător de la ANM. Când scăpăm de caniculă
România se topește! Avertisment îngrijorător de la ANM. Când scăpăm de caniculă

România se topește! Avertisment îngrijorător de la ANM. Când scăpăm de caniculă

ANM anunță zile de foc. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat în sud-estul țării.

Potrvit ANM, în după-amiaza zilei de miercuri, 02 septembrie, în regiunile sud-estice disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade.

Joi, 03 septembrie, în regiunile sud-estice, după-amiaza, disconfortul termic va fi ridicat, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală(ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

Din a doua parte a zilei de joi, 03 septembrie, în sud-vest, centru, nord-est și la munte, iar în noaptea de joi spre vineri, 03/ 04 septembrie, și pe parcursul zilei de vineri, 04 septembrie, îndeosebi în jumătatea de est a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Prognoză specială pentru București

Potrivit meteorologilor, vremea se va menţine caniculară după-amiaza, când și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în scădere uşoară faţă de ziua anterioră, va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade.

Joi și vineri, în orele după-amiezii, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Din orele serii, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie. Vor fi condiții pentru cantități de apă însemnate (în medie 10…15 l/mp). Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

Vineri seară, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse posibil însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în prima parte a zilei. Temperatura maximă, în scădere semnificativă față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: