Evenimentul Zilei > Actualitate > România cea petrecăreaţă. Formidabil pe ce loc se clasează ţara noastră la capitolul distracţie în noaptea de Revelion
România cea petrecăreaţă. Formidabil pe ce loc se clasează ţara noastră la capitolul distracţie în noaptea de Revelion

România cea petrecăreaţă. Formidabil pe ce loc se clasează ţara noastră la capitolul distracţie în noaptea de Revelion

Românii sunt firi pozitive, petrecăreţe, iar pentru noaptea dintre ani se pregătesc intens cu câteva zile înainte. Unii programează petrecerea de Revelion chiar şi cu câteva luni înainte. Pentru majoritatea oamenilor din România, seara de 31 de decembrie este una serioasă şi se antrenează intens pentru ea. Potrivit tabloidului Mirror.co.uk, compania Jawbonea a realizat un top cu cele mai petrecăreţe ţări din lume în noaptea dintre ani.

Cum s-a reuşit studiul? Compania a vândut brăţări ce monitorizează activitatea unei persoane, reuşind astfel să facă o medie a orei la care merg la culcare locuitorii din diferite ţări ale lumii şi astfel s-a ajuns la concluzia că ruşii sunt cei mai rezistenţi în noaptea dintre ani, cu oraşe ca Moscova şi Sankt Petersburg în topul clasamentului. Ora la care merg la culcare locuitorii din Moscova este 3.43, în timp ce oamenii din Sankt Petersburg au tendinţa de a sta treji până la 3.35.

Aşadar, Rusia, Ucraina şi România sunt ţările în care oamenii merg la culcare cel mai târziu în noaptea de Revelion.

Românii petrec în medie în noaptea de Revelion până la ora 3.55. Astfel, la miezul nopţii, 96,8% din populaţia României se află în toiul petrecerii pentru a marca noul an, potrivit cifrelor publicate pe blogul Jawbone.

Pe de altă parte, ruşii petrec în noaptea dintre ani până la ora 3.36, iar locuitorii Ucrainei se distrează de Revelion, în medie, până la ora 3.26.

De asemenea, ora medie la care merg la culcare locuitorii din Kiev (Ucraina), Buenos Aires (Argentina) şi Madrid (Spania) este 3.00. Următoarele poziţii în top sunt ocupate de Santiago, Barcelona, Varşovia, Mexico City şi Paris.

Anul Nou este o sărbătoare mare în Rusia, unde se petrece în acelaşi timp Crăciunul şi Revelionul, cu schimburi de cadouri şi vizite familiale.

Nu acelaşi lucru se întâmplă şi în Marea Britanie, unde locuitorii nu sunt foarte petrecăreţi, iar ora medie de culcare fiind 1.38, această ţară situându-se pe locul 39 în top. În schimb, irlandezii petrec mai mult, aceştia mergând la culcare abia după ora 1.59.

Americanii şi austalienii nu petrec foarte mult în noaptea de Revelion. Astfel, americanii merg la culcare în jurul orei 12.55, 30% din populaţie dormind înainte de miezul nopţii, în timp ce australienii se culcă în jurul orei 12.53.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: