Echipa națională a României a disputat, în „Țara Cantoanelor”, două jocuri-test cu Albania și Algeria, înaintea preliminariilor Campionatului European din 2016, ce are loc în Franța. Astfel, elevii lui Victor Pițurcă au reușit cu greu să se impună în jocul cu Albania (1-0), iar miercuri, în ultima partidă disputată contra echipei calificate la turneul final din Brazilia, Algeria, „tricolorii” au fost trădați de propriul joc, lăsându-i pe africani să plece cu cele trei puncte (1-2).

La Geneva a fost haos. Selecționata Algeriei a fost susținută de circa 20.000 de fani „magrebieini”, care au venit în Elveția pentru a-și susține favoriții înainte de Mondial, creând o atmosferă incendiară în timpul partidei, iar în minutul 43 centralul a fost nevoit să întrerupă jocul din cauza unei sticle de plastic aruncată pe teren. România nu a demosntrat mare lucru în acest stagiu de pregătire, contrar spuselor lui Pițurcă, după victoria chinuită din meciul contra albanezilor: „Am făcut un salt calitativ bun și putem învinge orice echipă în momentul ăsta”.

Pantilimon, gafeur de marcă

Titularizat în poarta naționalei, Costel Pantilimon a fost protagonistul unor gafe incredibile. Dat afară de la formația engleză Manchester City, goalkeeper-ul român a fost pricipalul vinovat la înscrierea primului gol al africanilor. Astfel, „Panti” i-a permis atacantului Bentaleb să marcheze, în minutul 22, după ce a scăpat mingea din brațe în fața porții. Imediat, selecționerul a luat decizia de a-l înlocui pe Pantilimon cu Silviu Lung jr., iar în ziua în care a împlinit vârsta de 25 de ani, portarul Astrei a reușit, prin parade spectaculoase,  să salveze „naționala” de la o rușine ce-i putea aduce României o înfrângere usturătoare.  

Pițurcă: „A fost un test reușit”

După cele două partide susținute în turneul amical din Elveția,  în compania  selecționatelor Albaniei (1-0) și Algeriei (1-2), Victor Pițurcă (foto), tehnicianul echipei naționale, s-a arătat mulțumit de jocul elevilor săi după cele două partide-test. Înfrângerea cu reprezentativa Algeriei i-a lăsat  un gust amar și nu a uitat, după meciul de la Geneva, să-și critice jucătorii.

 „A fost un test reușit. Am jucat bine, dar am pierdut din cauza greșelilor. Important este că am avut ocazii cu Algeria. Când pierzi, sigur că ești nemulțumit. Am terminat rău, prin această înfrângere, însă jucătorii au evoluat foarte bine în multe momente. Cred că meciurile cu Albania și Algeria au fost două partide bune”,  a declarat Pițurcă, la finalul jocului.

Mai mult, reprezentativa României a urcat trei poziții și se  află pe locul 29, cu 761 de puncte, în clasamentul FIFA. Podiumul este alcătuit de Spania (1.485 puncte), Germania (1.300) și Brazilia (1.242). 

Te-ar putea interesa și: