ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum s-a întors împotriva sa diversiunea de la Cotroceni, pusă la cale de Victor Ponta împreună cu Sebastian Ghiță

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum s-a întors împotriva sa diversiunea de la Cotroceni, pusă la cale de Victor Ponta împreună cu Sebastian Ghiță

Darea în vileag luni seara a întîlnirii de la Cotroceni, dintre Traian Băsescu, pe de o parte, şi Victor Ponta şi Ioana Petrescu, pe de altă parte, reprezintă în plan istoric un moment crucial.

E momentul în care s-a văzut că Victor Ponta, dar şi unul dintre cei mai importanţi miniştri ai săi, cel al Finanţelor, sînt simple umbre chinezeşti pe uriaşul ecran de manipulare al televiziunilor de propagandă ale Guvernului, între care la loc de frunte se numără Antena 3 (Măciuca tv) şi România tv (această Căcănia tv a lui Sebastian Ghiţă).

Cînd Victor Ponta, ajuns preşedintele României, ne va îngrozi  cu incapacitatea sa funciară de a conduce nu o ţară, ci o şaretă, acest moment va reaminti oamenilor lucizi din ţara asta (cîţi au mai rămas cu creierul cît de cît normal după spălarea zilnică de către Clistirele tv ale PSD) că semnale despre vidul cu nădragi care e acest june şmecher am avut cu mult înainte de alegeri.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce nu le-am luat în seamă?

Pentru că Victor Ponta a învăţat din lecţia lui Adrian Năstase că pentru a părea îmbrăcat și european,  cînd tu, de fapt, eşti gol şi păros, ca o maimuţă, ai nevoie de o presă aservită.

Şi spre deosebire de Adrian Năstase, care a avut, în anul scrutinului prezidenţial, o presă ostilă, Victor Ponta are o presă la îndemîna sa, alcătuită nu numai din Clistirele tv (Antena 3 şi România Tv), dar şi din televiziuni şi ziare ce joacă strălucit comedia independenţei, ba chiar şi a ostilității faţă de Victor Ponta, în realitate, ele intrînd în dispozitiv cînd Victor Ponta e la ananghie, pînă atunci înjurîndu-l în general.

Pentru a înţelege semnificaţia istorică a momentului de luni, 14 iulie 2014, seara, se  impune o reamintire a  faptelor.

În şedinţa din 2 iulie  2014, Camera Deputaţilor, ca for decizional,  a votat Legea privind reducerea CAS cu 5% începînd cu 1 octombrie 2014.

Despre caracterul electoral al acestei Legi, trimise la Parlament de Guvern, inutil să mai adăugăm prea multe lucruri.

Ştiind că electoratul PSD nu-i va fi suficient în turul al II-lea, Victor Ponta şi-a ales drept obiectiv cîştigarea electoratului de Dreapta, dezamăgit de candidaţii Dreptei.

Prin acest obiectiv se explică umflarea cu pompa a femeii gonflabile C.P. Tăriceanu şi plasarea la Avocatul Poporului a lui Victor Ciorbea - Mituitul şi la TVR, a lui Stelian Tănase – Contracost.

Reducerea CAS a fost un obiectiv de prim rang al lui Crin Antonescu.

Pentru a dovedi că USL trăieşte mai departe, Victor Ponta şi-a însuşit obiectivul.

Fiind vorba de un obiectiv al Dreptei, PDL şi PNL, oricum marcate de o criză spectaculoasă de inteligenţă Politică, au votat Legea.

Potrivit articolului 77 din Constituţie, Legea a ajuns la Promulgare.

Potrivit aceluiași articol, preşedintele o poate promulga sau o poate trimite la Parlament sau la CCR.

Tot potrivit Constituţiei, preşedintele poate cere lămuriri Guvernului în vederea unei decizii.

În cazul Legii CAS, lămuririle mai mult decît necesare se refereau, desigur, la sursele găsite de Guvern pentru a compensa la Buget banii pierduţi prin reducerea CAS.

O chestiune simplă, ştiută de la romani încoace:

Dacă vrei să reduci un impozit, trebuie să te gîndeşti dacă nu cumva măsura îţi afectează banii pe care-i poţi cheltui.

În cazul Guvernului Ponta, întrebarea capătă o conotaţie ieşită din comun.

Guvern de Stînga, Guvernul Ponta trebuie să fie sîngeros cu strîngerea impozitelor de la cei bogați şi generos cu cheltuirea banilor pentru cei săraci.

Dacă parlamentarii nu şi-au putut permite să pună întrebarea asta, şeful statului, ales prin vot direct şi universal, nu numai că şi-a permite, dar mai mult, e obligat!

Mai ales că Delegația FMI, deloc convinsă de Guvern că sunt surse pentru acoperirea golului produs de reducerea CAS, a plecat din țară suspendând Acordul.

În cazul lui Traian Băsescu lucrurile au un aspect aparte.

Fiind la final de mandat, Traian Băsescu îşi poate îngădui să ia în răspăr măsurile cu vădit caracter electoral.

Potrivit articolului 86 din Constituţie, în intervenția sa din 9 iulie 2014, Preşedintele a solicitat Guvernului consultări în legătură cu Legea.

Premierul României, potrivit Constituţiei, trebuia să răspundă pozitiv acestei solicitări.

La început, Victor Ponta, dînd curs iresponsabilităţii vesele, a prins să facă fițe de starletă nespălată.

După care, brusc, a anunţat că merge la Cotroceni.

Victor Ponta aspiră să devină preşedinte. Una dintre exigenţele acestei înalte funcţii e să iei în serios procedurile. Victor Ponta, iresponsabil, membru al găştii de golănaşi Sebastin Ghiţă, Dan Şova şi alţii, e mort după ipostaza de starletă.

Cînd Victor Ponta a anunţat că merge la Cotroceni, ne-am uimit şi, apoi, ne-am explicat asta printr-o transformare:

Golănaşul a înţeles că la Cotroceni poate fi cel mult un Golan, un Bandit, nu însă un Golănaş, un şmecheraş.

Se presupune că Victor Ponta şi-a făcut o chestiune de viaţă şi de moarte din promulgarea Legii.

În aceste condiţii el nu numai că a acceptat să meargă la Cotroceni, dar mai mult, s-a şi pregătit să-i demonstreze Preşedintelui că Guvernul a identificat sursele care să umple golul produs în Buget de reducerea CAS.

Ce ne-au arătat înregistrările?

Că Victor Ponta şi Ioana Petrescu, Duduia cu Usturoiul, n-au mers la Cotroceni pentru a trece hopul cu promulgarea.

De ce?

Pentru că Victor Ponta nu ţine neapărat să fie promulgată Legea.

Ba chiar, între noi fie vorba, aplicarea Legii îi dă bătăi de cap.

Cum Guvernul PSD are drept Obiectiv prioritar pensiile, aplicarea Legii CAS poate provoca o mare problemă Guvernului.

De altfel, chiar marți, 15 iulie 2014,  deși Traian Băsescu nu s-a pronunțat în legătură cu Legea, Victor Ponta s-a grăbit să anunțe amînarea aplicării ei pentru 1 ianuarie 2015.

El a propus-o numai şi numai ca imagine.

Tot de dragul imaginii a mers în cele din urmă la Cotroceni.

Electoratul de Dreapta trebuia să reţină că Victor Ponta s-a bătut pentru o măsură de Dreapta. N-a reuşit din cauza Preşedintelui.

Aplauze pentru Victor Ponta.

Huo! pentru Traian Băsescu.

Aşadar, din start, cuplul Iresponsabilul Vesel – Madam Usturoiu a văzut în întîlnirea de la Cotroceni un moment electoral.

Victor Ponta ieşea de la Palat şi declara că s-a certat cu Traian Băsescu.

Mai mult, pentru a cîştiga capital, el susţinea că Traian Băsescu a fost bădăran cu absolventa de Harvard.

Electoratul de Dreapta, dat gata de Diplomele din  străinătate, îl înjură pe Traian Băsescu, amintintindu-și că o altă femeie, Gabriela Firea, a pățit la fel.

Potrivit scenariului, Victor Ponta a declarat:

„A fost un ton destul de bădărănesc la adresa doamnei Petrescu, poate aflaţi de la preşedinte că studiile de la Harvard nu sînt nimic pe lîngă studiile domniei sale, dar lucrul care, repet, eu eram obişnuit, îmi pare rău, dar doamna ministru a rezistat foarte bine.

Imediat Căcănia tv a lui Sebastian Ghiţă a declanşat campania:

Senzațional! Ieșit din comun! Leșinați împreună cu SRI!

Distinsă absolventă de Harvard jignită de Bădăranul Traian Băsescu!

La conferinţa de presă, o fătucă de la Căcănia tv a  lui Sebastian Ghiţă a avut cu Traian Băsescu acest dialog:

„Denisa Pascu: ...pentru că spuneţi că premierul minte cînd spune că au fost nişte discuţii aprinse. Aţi făcut referire dumneavoastră, în discuţii, la studiile doamnei Petrescu, aţi avut discuţii aprinse cu premierul în această întîlnire?

Traian Băsescu: Doamnă, cred că am să fac altceva. O să fie prima dată cînd fac publice înregistrările discuţiilor, ca să vedem cine minte: RTV, eu, cineva minte aici şi...

Denisa Pascu: Sau sursele, pentru că o televiziune nu...

Traian Băsescu: Poftiţi?

Denisa Pascu: Sau cei care spun o informaţie, pentru că nu-şi asumă o televiziune informaţia, ci primeşte de la dumneavoastră sau de la...”

Din cîte se vede, Traian Băsescu a intuit pericolul şi, în stilu-i tipic, a decis pe loc să publice înregistrarea.

Decizia, un exemplu de instinct politic la lucru, a fost luată pentru a contracara campania mediatică, aranjată de Victor Ponta împreună cu Sebastian Ghiță, înainte de a merge la Cotroceni, pentru a cărei declanșare a și mers pînă la urmă, de înfățișare a lui Traian Băsescu drept un monstru de bădărănie.

Victor Ponta nu se aștepta la decizia asta.

De fapt nu Victor Ponta, ci echipa sa de imagine, iresponsabilul vesel consultîndu-se cu ea și cînd trebuie să rîgîi.

Cum să rîgîi, domnule Bogdan Teodorescu?

Pe Dreapta sau pe Stînga?

O lovitură pusă la cale de Victor Ponta împreună cu sfetnicul de taină și amicul de shopping al Familiei Ponta – numitul Sebastian Ghiță – s-a întors împotriva lui Victor Ponta.

Românii l-au văzut așa cum e în realitate, fără fardul aplicat de televiziunile Puterii:

Un nimerit întîmplător în funcția de premier.