Evenimentul Zilei > Social > Sezonul România-Franța. RFI România în direct de la Muzeul Național de Artă al României
Sezonul România-Franța. RFI România în direct de la Muzeul Național de Artă al României

Sezonul România-Franța. RFI România în direct de la Muzeul Național de Artă al României

Sezonul Franța – România organizat de Institutul Francez și Guvernul României prin Ministerul de Externe, având ca partener France Médias Monde, s-a încheiat în Franța pe 16 aprilie. Urmează partea a doua, care se desfășoară în România între 18 aprilie și 14 iulie 2019. Cu ocazia deschiderii oficiale a secvenței românești, RFI România delocalizează programele joi 18 aprilie la Muzeul Național de Artă al României, iar ascultătorii noștri pot urmări în direct acest eveniment.
Printre programele pe care le puteți asculta la radio sau pe care le puteți vedea în direct pe pagina de Facebook a RFI România se numără: 
 
10-13: « Zebra » prezentată si realizată de Mihaela Dedeoglu. Sunt invitați ES Michèle Ramis (Ambasadoarea Franței în România), Jean-François Zurawik (director artistic Spotlight), Julien Previeux (artist vizual), Ioan Cristescu (director general Muzeul Național al Literaturii), Liviu Constantinescu (Director General interimar Muzeul Național de Artă), Vava Ștefănescu, Mihnea Mircan, Suzana Dan
13.20-14: « Invitatul de Prânz » este Pierre Buhler (Președintele Institutului Francez)
14.10-15: « Decriptaj » , Ovidiu Nahoi îl are ca invitat pe Sergiu Nistor (Consilier Prezidențial, Departamentul Cultură, Culte şi Centenar)
15-16: « RFI 360 » cu Valentin Panduru. Invitați sunt Florin Oşlobanu (Club Control) și Theo Lawrence (solistul trupei care va concerta joi seara în Club Control)
17.30-18: « Business on Air », emisiunea realizată de  Constantin Rudnitchi prezintă partea economică din Sezon alături de Adriana Record (Director Executiv al Camerei de Comerț și Industrie a Franței în România)
18-19: « Art Cultura » cu Dan Pârvu. Sunt invitați violonistul Alexandru Tomescu, Răzvan Popovici (Sonoro), Emil Pantelimon (manager Corul Madrigal) și Marin Cazacu (manager Orchestra Română de Tineret)
 
În jurnale dar și în emisiunile « Matinal » și « 40 de minute » veți regăsi interviuri cu personalități implicate în realizarea și desfășurarea Sezonului România-Franța: Ministrul Culturii Daniel Breaz, Comisarul român al Sezonului Andrei Țărnea, Directoarea Institutului Francez din România Hélène Roos.
Pe 27 noiembrie anul trecut, cu ocazia deschiderii sezonului în Franța, RFI a propus ascultătorilor o zi specială în română și franceză, realizată în direct de la Centrul Pompidou din Paris.
 
Despre RFI România
De peste 25 de ani, RFI România difuzează 24 de ore din 24 programe în limba română și franceză dedicate actualității, culturii și francofoniei. Cu o echipă de 24 de persoane la București, 2 jurnaliști la Paris și o rețea de corespondenți în lume, RFI România transmite în fiecare zi 13 ore de emisiuni proprii în limba română. Radioul emite în FM la București, Cluj, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara, precum și în capitala Republicii Moldova, Chișinău. Alte 60 de posturi de radio locale din țară preiau o parte din programe.