Evenimentul Zilei > Sport > România, cinci medalii de aur și trei de bronz la CE de Canotaj. Echipajul feminin de 8+1 a obținut aurul
România, cinci medalii de aur și trei de bronz la CE de Canotaj. Echipajul feminin de 8+1 a obținut aurul

România, cinci medalii de aur și trei de bronz la CE de Canotaj. Echipajul feminin de 8+1 a obținut aurul

România a obținut încă o medalie de aur la Campionatul European de Canotaj de la Munchen. Sportiva Ionela Cozmiuc a obținut medalia la proba de simplu feminin. Echipajele de dublu rame feminin și dublu rame masculin au câștigat sâmbătă medaliile de aur la Campionatele Europene de Canotaj. Medaliile de bronz au fost obținute de echipajele de patru rame feminin (W4-) și patru rame masculin (M4-).

UPDATE 2, 14 august: Echipajul feminin de 8+1 al României a câștigat duminică medalia de aur la Campionatul European de Canotaj de la Munchen, notează mediafax.ro.

Echipajul României a revenit pe finalul cursei și a depășit barca Marii Britanii.

Pe locul trei s-a situat Olanda.

În urma acestui rezultat, bilanțul României la Campionatul European de Canotaj de la Munchen ajunge la 8 medalii, 5 de aur și 3 de bronz.

UPDATE 14 august: Canotoarea Ionela Cozmiuc s-a impus duminică în cursa de simplu feminin, categoria ușoară.

Ea le-a depășit pe sportivele din Grecia și Olanda.

În urma acestui rezultat, bilanțul României la Campionatul European de Canotaj de la Munchen este 7 medalii: 4 de aur și 3 de bronz.

UPDATE: Încă o medalie de aur a obținut România sâmbătă la proba de dublu vâsle feminin în cadrul Campionatelor Europene de canotaj de la Munchen. De asemenea, echipa României a câștigat și trei medalii de bronz.

Potrivit Federației Române de Canotaj, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut aurul în proba de dublu vâsle feminin.

Potrivit Federației Române de Canotaj, medalia de aur în proba de dublu rame feminin (W2-) a fost câștigată de Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu. Româncele au câştigat finala cu timpul de 07 min 34 sec 41/100, fiind urmate de Marea Britanie (07:36.20) şi Olanda (07:39.49).

În proba de dublu rame masculin (M2-) a Campionatelor Europene de Canotaj de la Munchen, Germania, aurul a fost obținut de echipajul compus din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan. Cei doi au scos un timp 06 min 44 sec 28/100, devansând în finală Marea Britanie (06:46.52) şi Spania (06:49.13).

Două medalii de bronz

Tot sâmbătă, echipajul de patru vâsle feminin, compus din Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș au obținut bronzul. Acestea au fost cronometrate cu timpul de 06 min 53 sec 83/100. Româncele au fost devansate în finală de Marea Britanie (06:50.92) şi Irlanda (06:52.99).

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci au cucerit tot bronzul în proba de patru rame masculin (M4-).

Echipa formată din Andrei-Sebastian Cornea şi Cristian-Ionuţ Cojocaru a încheiat pe locul 4 semifinala la dublu vâsle masculin şi vor concura în Finala B la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

România a cucerit șase medalii la Cupa Mondială de Canotaj de la Lucerna

România a participat la prima competiţie internaţională importantă după Jocurile Olimpice de la Tokyo de vara trecută cu 10 echipaje, compuse din 42 de sportivi. Ţara noastră s-a clasat pe locul 5 în clasamentul pe naţiuni, după Marea Britanie, Germania, Australia, Italia şi înaintea delegaţiilor din Noua Zeelandă, China, Croaţia sau Irlanda.

„A fost prima competiţie internaţională importantă după Jocurile Olimpice de la Tokyo. O competiţie în care sportivii noştri au avut ocazia să se reîntâlnească cu unele dintre cele mai bune echipaje din lume. Majoritatea sportivilor au concurat în probe cu totul noi pentru ei şi am avut chiar sportivi care s-au aflat la prima competiţie de seniori din cariera lor. Îi felicit pentru rezultatele foarte bune obţinute şi de această dată. Scopul principal al participării lor la Cupa Mondială III de la Lucerna a fost aceea de a-şi măsura valoarea în raport cu echipaje foarte bine pregătite din toată lumea. Au făcut faţă cu brio acestei competiţii dificile şi au reuşit să obţină 6 medalii. O medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz. O performanţă de care trebuie să fim mândri!”, a declarat preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.