Evenimentul Zilei > Politica > România, CRITICATĂ DUR de o publicație de renume din SUA: „Luptând cu UE, se pregătește să o conducă”
România, CRITICATĂ DUR de o publicație de renume din SUA: „Luptând cu UE, se pregătește să o conducă”

România, CRITICATĂ DUR de o publicație de renume din SUA: „Luptând cu UE, se pregătește să o conducă”

O renumită publicație americană critică în termeni duri România, în contextul în care țara noastră se pregătește să preia președinția Consiliului UE.

Într-un articol intitulat „România, luptând cu UE, se pregăteşte să o conducă într-un moment crucial”, jurnalistul Kit Gillet face, în publicația The New York Times, o recapitulare a conflictelor dintre Coaliția de guvernare de la București și UE, amintind și de acțiunile politicului în domeniul justiției.

„Guvernul României este pe un traseu de coliziune cu Uniunea Europeană exact în momentul în care este planificat să preia un rol de conducere în organizaţie. În acelaşi timp, guvernul de la Bucureşti continuă schimbările în sistemul de justiţie care au fost criticate vehement la Bruxelles, iar oficiali de rang înalt din ţară apără poziţia guvernului printr-un limbaj eurosceptic", potrivit articolului publicat în ziarul american.

Jurnalistul independent Kit Gillet trăieşte în România şi a semnat în ultimii ani mai multe articole pro-DNA