Evenimentul Zilei > Actualitate > România – Anglia, barajul pentru Europenele de tineret
România – Anglia, barajul pentru Europenele de tineret

România – Anglia, barajul pentru Europenele de tineret

România va juca împotriva selecţionatei Angliei în barajul de calificare la Campionatul European Under 21, care va avea loc anul viitor în Danemarca. Elevii lui Emil Săndoi vor disputa prima manşă în deplasare, pe 8 octombrie, în timp ce returul urmează a se disputa 4 zile mai tîrziu în România.

Anglia a încheiat pe locul doi în Grupa 9. Are două titluri europene la tineret, în 1982 şi 1984, şi a obţinut argintul la competiţia din 2009. Majoritatea jucătorilor evoluează în Premier League, vedetele fiind Daniel Sturridge de la Chelsea, Danny Welbeck de la Sunderland şi Jack Whilshere (Arsenal). Antrenorul echipei Under 21 a Angliei este Stuart Pearce.

România a căzut cum nu se putea mai rău la tragerea la sorţi de la Herning, singurul adversar mai puternic din urnă fiind selecţionata Spaniei. Într-un interviu acordat Evz în urmă cu două zile, Emil Săndoi spunea că "toţi adversarii sunt dificili, dar Spania şi Anglia sunt de evitat la baraj. Sunt două naţionale care au ca obiectiv titlul european şi sunt foarte greu de învins".
România a fost prima în Grupa 1 de calificare, 8 victorii în 10 meciuri, suferind o singură înfrîngere, contra Letoniei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News