Evenimentul Zilei > Vremea > NINSOARE şi GER CUMPLIT până VINERI. 16 JUDEŢE şi CAPITALA sub COD PORTOCALIU şi GALBEN. Vezi care sunt DRUMURILE BLOCATE
NINSOARE şi GER CUMPLIT până VINERI. 16 JUDEŢE şi CAPITALA sub COD PORTOCALIU şi GALBEN. Vezi care sunt DRUMURILE BLOCATE

NINSOARE şi GER CUMPLIT până VINERI. 16 JUDEŢE şi CAPITALA sub COD PORTOCALIU şi GALBEN. Vezi care sunt DRUMURILE BLOCATE

Sudul și sud-estul României se află, pentru a doua oară în decurs de o săptămână, sub avertizări meteo cod galben și portocaliu de viscol, ce vor expira mâine dimineață, la ora 10.00. Meteorologii au emis, în această după-amiază, o nouă avertizare COD ROȘU de viscol, ce vizează județele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Avertizarea intră în vigoare la ora 15.00 și va dura până la ora 22.00.

DETALII:  DN2 E85, între Buzău şi Vrancea, a fost ÎNCHIS. În judeţul Buzău sunt 102 localităţi IZOLATE
Drumul naţional 2 E 85 a fost închis circulaţiei, miercuri seară, între Buzău şi limita cu judeţul Vrancea, din cauza viscolului şi a zăpezii abundente, după ce, în cursul zilei, fusese închis între Buzău şi Urziceni, în judeţul Buzău fiind închise alte trei drumuri naţionale. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: Toate drumurile din judeţul Călăraşi sunt BLOCATE
Toate drumurile din judeţul Călăraşi sunt blocate, miercuri seară, în condiţiile în care acest judeţ s-a aflat sub avertizare cod roşu. Patru femei gravide în ultima lună de sarcină au fost scoase de către militarii de la ISU cu autospeciale şi transportate la spital. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: În judeţul Vrancea 39 de sate sunt IZOLATE, iar cinci drumuri naţionale sunt închise temporar 
Numărul localităţilor izolate din cauza viscolului şi a zăpezii abundente în judeţul Vrancea creşte de la o oră la alta, astfel că, în timp ce miercuri după-amiază erau izolate cinci sate din trei comune, în cursul serii numărul acestora a ajuns la 39 de sate din nouă comune. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: Toate drumurile din judeţul Ialomiţa, ÎNCHISE. 62 de localităţi sunt IZOLATE
În judeţul Ialomiţa, 62 de localităţi sunt izolate din cauza viscolului, 25 de maşini sunt înzăpezite, alte autovehicule sunt oprite la filtrele organizate de Poliţia Rutieră şi toate drumurile sunt blocate. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: Traficul feroviar în judeţul Brăila a fost închis, toate trenurile au fost anulate
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, decizia de a anula toate trenurile aparţine Regionalei Galaţi a CFR şi a fost luată din cauza vremii extrem de nefavorabile. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: Ponta îi promite orice sprijin lui Oprescu pentru deszăpezire: Dacă se blochează Capitala, ne blocăm cu toţii

Prezent la comandamentul organizat la primărie, alături de primarul general Sorin Oprescu, şeful Guvernului a arătat că decizia de închidere a şcolilor a fost una bună, deoarece "în trafic s-a simţit simţitor acest lucru", relatează Mediafax. Citeşte mai multe AICI.
UPDATE 6. ANM: 8 județe din sud-est sub Cod portocaliu de viscol, alte 8 și Capitala sub Cod galben

Opt judeţe se află sub Cod portocaliu de viscol şi ninsori, începând de la ora 23,00, până joi dimineaţă la ora 10.00, iar Capitala şi alte opt judeţe au intrat sub Cod galben, informează Administraţiea Naţională de Meteorologie. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: Circulaţie ÎNCHISĂ pe A2, A3, A4 şi pe 32 de drumuri naţionale
Potrivit datelor centralizate la ora 19.45, circulaţia este întreruptă pe A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti şi A4 Ovidiu – Agigea. Citeşte mai multe AICI.

DETALII:  DN2 Buzău-Focşani a fost ÎNCHIS

Circulaţia rutieră a fost închisă pe DN2 între municipiile Buzău şi Focşani, pe ambele sensuri de mers, începând cu ora 19.00, din cauza viscolului şi vizibilităţii reduse, informează Centrul Infotrafic al IGPR. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: Toate drumurile din judeţul Brăila au fost ÎNCHISE. Aproape 30 de sate şi oraşul Ianca sunt IZOLATE
Autorităţile din Brăila au decis, miercuri seară, închiderea tuturor drumurilor judeţene, după ce, în cursul zilei, au dispus închiderea drumurilor naţionale, o dată cu intrarea în vigoare a codului roşu de viscol şi ninsori. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: Trafic închis pe DN 2, între Tovărăşia şi Slobozia şi între Malu şi Giurgeni
Circulaţia rutieră a fost închisă pe DN 2C între localităţile Tovărăşia şi Slobozia, şi pe sectorul DN 2A, între localităţile Malu – Giurgeni, km 16+720 – km 112+000, din cauza viscolului şi vizibilităţii reduse, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: O cursă aeriană Dusseldorf – Bucureşti şi retur, ANULATĂ. Mai multe zboruri au întârzieri la DECOLARE

Cursa aeriană Dusseldorf – Bucureşti – Dusseldorf a companiei Lufthansa a fost anulată, din cauza vremii nefavorabile, informează Mediafax, citând Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. Află care este situaţia pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa AICI.
UPDATE 5. Guvernul a APROBAT înfiinţarea Departamentului pentru situaţii de urgenţă. Raed Arafat a devenit oficial secretar de stat în MAI. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: Trafic restricţionat în Covasna, pe DN 10

Drumul Naţional DN 10 Buzău-Întorsura Buzăului-Braşov este restricţionat pentru autovehiculele cu tonaj mai mare de 7,5 tone, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna. Citeşte mai multe AICI.
DETALII:  Toate drumurile din judeţul Constanţa au fost ÎNCHISE. Naveţiştii FORŢEAZĂ barajele poliţiştilor

Toate arterele rutiere dintre localitățile din județul Constanța (drumuri naționale, județene și comunale) au fost închise total traficului rutier, începând cu ora 17.00, ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, după instituirea codului roşu, informează Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: Peste 210 trenuri au fost ANULATE din cauza VISCOLULUI

Peste 210 trenuri sunt anulate din cauza viscolului, potrivit informaţiilor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 17.00. Potrivit CFR majoritatea rutelor anulate sunt din din sud şi sud-est,  iar pe magistrala Bucureşti – Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt, iar tronsonul Chiajna – Vârteju (linie de centură pentru transportul de marfă) este închis pe ambele fire. Citeşte mai multe AICI.
DETALII: ALERTĂ. Toate drumurile naţionale din judeţele Călăraşi, Tulcea şi Brăila au fost ÎNCHISE. Vezi care sunt drumurile închise
Traficul rutier a fost închis, miercuri după-amiază, pe toate drumurile naţionale din judeţele Călăraşi, Tulcea şi Brăila, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, informează Centrul Infotrafic. Vezi situaţia pe judeţe AICI.
UPDATE 5: STARE DE ALERTĂ în șapte județe din țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri după-amiază instituirea STĂRII DE ALERTĂ și în județele Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, având în vedere avertizarea COD ROȘU de viscol, a declarat premierul în deschiderea comandamentului de iarnă reunit la Palatul Victoria.
Starea de alertă era deja în vigoare în trei județe: Vrancea Brăila și Buzău.

UPDATE 4. ALERTĂ. Şcolile şi grădiniţele rămân închise şi joi în Bucureşti şi în alte 23 de judeţe din ţară

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti anunţase anterior, oficial, că joi vor fi reluate cursurile în învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal în Capitală. Aflat la Guvern, ministrul a anunţat însă că a solicitat modificarea acestei decizii. Citeşte mai multe AICI.
UPDATE 3. ANM: Ninsoarea va continua seara în judeţele sub cod roşu, în serile de joi-vineri ger de până la minus 15 grade Celsius.
Ninsoarea va continua miercuri seara în judeţele aflate în prezent sub cod roşu, iar vântul va fi intens, dar va scădea în cursul zilei de joi, pentru joi seara şi vineri seara fiind însă aşteptate, în sud-est, temperaturi foarte scăzute, de până la minus 15 grade Celsius, a anunţat directorul ANM. Citeşte mai multe AICI.

UPDATE 2. În județele care vor intra sub cod roșu de viscol va fi declarată starea de alertă. 
"În baza ultimelor avertizări de la ANM, vom şti exact în ce judeţe concentrăm forţele. Dacă va fi cazul, la ora 15.00 vom extinde starea de alertă şi pentru alte judeţe afectate în mod deosebit de intemperii", a declarat premierul Victor Ponta.
Comandament pentru situaţii de urgenţă se va reuni la ora 15.00.
UPDATE 1. Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această după-amiază, o nouă avertizare COD ROȘU de viscol ce vizează județele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.
Potrivit avertizării, în zonele respective vântul va prezenta intensificări la rafală de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpada va fi puternic viscolită și troienită, iar vizibilitatea va fi aproape zero. 
Avertizarea COD ROȘU de viscol este valabilă în intervalul 15.00 – 22.00.
În cadrul unei discuții avute în această dimineață cu premierul Victor Ponta, directorul ANM a explicat în ce condiții se emite codul roșu.
"Stratul de zăpadă trebuie să fie de cel puţin 50 centimetri, intensitatea căderii zăpezii să fie de peste 10-15 cm/oră, iar viteza vântului să depăşească 80-90 km/oră", a declarat Ion Sandu.
Drumuri și porturi închise, trenuri anulate

La această oră, circulația rutieră este blocată pe tronsonul București  – Fetești al Autostrăzii Soarelui, pe A3 București – Ploiești și pe 23 de drumuri naționale. 
DETALII: COD PORTOCALIU de VISCOL. Situația drumurilor BLOCATE de zăpadă
Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul poliției Române, din cauza condițiilor meteo au fost închise și porturile Mangalia, Midia, Constanța Nord și Constanța Sud Agigea.
În ceea ce privește traficul feroviar, 177 de trenuri au fost anulate, iar pe opt linii sunt restricţii de circulaţie, potrivit CFR Călători. 
Astfel, potrivit situației de la ora 8.00, circulaţia feroviară era restricţionată, din cauza sulurilor de zăpadă, pe relațiile Brăila – Făurei-Buzău, Bucureşti Nord – Urziceni, Goleşti – Chitila, Mărăşeşti – Tecuci-Barbosi, Ploieşti – Râmnicu Sărat-Adjud, Ploieşti Sud-Armăşeşti, Urziceni – Slobozia şi Vereşti – Leorda.
Nu în ultimul rând, cursele aeriene de pe Aeroportul Otopeni înregistrează întârzieri de 30 de minute la decolare, tot din cauza condițiilor meteo.
DETALII: ROMÂNIA, afectată de VISCOL. Vezi situația ZBORURILOR de pe Aeroportul Otopeni

Cod galben și portocaliu de viscol

Potrivit prognozei meterologice, zona de sud și sud-est a țării se vor afla, până mâine la ora 10.00, sub avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de viscol.
DETALII: A intrat în vigoare CODUL PORTOCALIU de VISCOL. VEZI județele afectate

"Noi am primit de la meteorologi o prognoză care arată că în urma ninsorii de astăzi şi de la noapte – se va aşeza un strat de zăpadă de 22 de cm. De joi, vor fi minus 14 – minus 15 grade Celsius", a explicat, pentru EVZ, viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolăescu.
Cazuri revoltătoare provocate de incompetența autorităților
Ca în fiecare an, autoritățile au fost surprinse, din nou, de primul val de ninsori și viscol ce a afectat zona de sud și sud-est a țării weekendul trecut. Reacția întârziată a firmelor responsabile cu deszăpezirea, prefecții care n-au răspuns la telefon timp de trei zile sau pur și simplu lipsa unei coordonări eficiente a echipajelor din teren au făcut ca unii localnici din județele Buzău, Brăila sau Ialomița să treacă prin niște clipe de coșmar.
Sursa foto: Aurel Manea
DETALII: ROMÂNI chinuiți în zăpadă din cauza INCOMPETENȚEI autorităților. Cazuri REVOLTĂTOARE
CITIȚI ȘI:

  • POVESTEA femeii PARALIZATE care a supraviețuit TREI zile în mașină, pe o ȘOSEA din Buzău
  • GESTURI EXTREME ale celor BLOCAȚI în zăpadă. LOCUITORII unui sat din Buzău au încălcat LEGEA pentru a salva o FEMEIE de la MOARTE
  • SICRIU din ZĂPADĂ. Prin ce CHIN au trecut BĂTRÂNII dintr-un sătuc uitat de lume
  • Ce a făcut un FOCȘĂNEAN REVOLAT că autoritățile nu CURĂȚĂ străzile. “Am consumat 4 litri de BENZINĂ”
Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: