Evenimentul Zilei > Actualitate > România a ajuns iar pe lista neagră. Motivul pentru care britanicii nu ne vor în țara lor
România a ajuns iar pe lista neagră. Motivul pentru care britanicii nu ne vor în țara lor

România a ajuns iar pe lista neagră. Motivul pentru care britanicii nu ne vor în țara lor

Românii care vor călători în perioada următoare în Marea Britanie vor fi obligați să se autoizoleze pentru 14 zile, conform reglementărilor impuse de autorități în scopul restrângerii pandemiei de coronavirus.

Guvernul condus de Boris Johnson a publicat lista celor 59 de state ai căror cetățeni pot călători în Marea Britanie fără să fie obligați să se autoizoleze, iar România nu este printre acestea. Autoritățile britanice au pus țara noastră pe lista neagră din cauza numărul foarte mare de infectări cu noul coronavirus înregistrate în ultima perioadă.

Pe cale de consecință, toți cei care vin din România vor fi obligați, începând din 10 iulie, să petreacă două săptămâni în izolare pentru a se stabili dacă sunt sau nu bolnavi de COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că decizia Marii Britanii de a menţine România pe lista ţărilor în privinţa cărora nu se ridică restricţiile de sănătate a fost luată în baza recomandărilor experţilor şi a fost comunicată pe canale diplomatice. Drept urmare, MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze înainte de a călători în Regat.

„Urmare anunțului autorităților britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricțiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules), MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunțului public, faptul că, momentan, pentru cetățenii români se mențin restricțiile existente la frontierele Marii Britanii și Irlandei de Nord.”, se arată într-un comunicat de presă.

În ultimele zile, în România, s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astrfel, încă 420 de persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore în România. Potrivit informării oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, în România, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați, iar 887 sunt considerați pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 21 decese (12 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Maramureș, Mehedinți, București, Prahova, Sibiu și Tulcea.

Atenție la călătoriile în Anglia! Măsura care vă poate strica planurile

Ultimele statistici ale morții. Bilanțul negru al pandemiei la nivel mondial

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: