Români ținuți în sclavie de fermieri italieni. Cum au reușit să scape

Români ținuți în sclavie de fermieri italieni. Cum au reușit să scape

Carabinierii au descins, zilele trecute, la mai multe ferme din provincia italiană Macerata unde mai mulți români lucrau în condiții se sclavie.

Mai mulţi fermieri italieni din provincia Macerata au intrat în atenţia forţelor de ordine din Peninsulă, după ce muncitorii români i-au reclamat la Ambasada României din Roma.

Ei s-au plâns la ambasadă că sunt exploataţi, iar ambasadorul George Bologan a trimis plângerea la forţele de ordine, care au pus sub supraveghere fermele vizate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform Corriere Adriatico, ancheta a scos la iveală faptul că nouă muncitori, în majoritate români, erau puşi să lucreze ca ciobani 15 ore şi jumătate pe zi, şapte zile din şapte.

Muncitorii erau obligaţi să aibă grijă de animale de la 06.30 până la ora 22.00.

Românii erau plătiţi cu doar doi euro şi jumătate pe euro, mult sub limita prevăzută de lege, nu aveau contracte corespunzătoare şi nu aveau asigurări medicale.

De asemenea, muncitorii nu erau echipaţi corespunzător şi nu erau instruiţi în legătură cu ceea ce aveau de făcut.

Proprietarii fermelor sunt cercetaţi sub control judiciar, iar oamenii legii le-au pus sechestru pe bunuri în valoare de 94.000 de euro.

În plus, s-a stabilit ca fermele vizate să-şi restrângă activitatea şi să continue să acţioneze sub conducerea unor administratori desemnaţi, notează gazetaromaneasca.com.