Potrivit meteorologilor, în intervalul 24-30 august, temperaturile vor fi extrem de ridicate, însă toamna începe încet, încet să își facă simțită prezența.

În unele zone ale ţării, vor fi ploi puternice cu descărcări electrice, şi chiar grindină.

Duminică, temperaturile vor fi extrem de ridicate, mai ales în Câmpia Română, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime vor depăşi 35 de grade, chiar 36-37 în sudul Munteniei, mai precis în Lunca Dunării.

Și bucureștenii se luptă cu canicula. Temeratura atinge valori cuprinse între 35-36 de grade”, a spus Dinu Mărăşoiu, meteorolog de serviciu ANM, duminică, la Antena 3.

ANM: Vremea devine instabilă

„Pentru zilele următoare, tendința este de extindere a instabilităţii atmosferice, de scădere treptată a temperaturilor, mai puţin în partea de sud-est a ţării, unde mai vorbim de o vreme călduroasă, local caniculară.

În rest, temperaturile mai scad, ploile se extind mai mult şi chiar mai importante cantitativ, la nivel local”, a continuat meteorologul Dinu Mărăşoiu.

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza pentru prima jumătate a săptămânii viitoare. În general, temperaturile vor fi în scădere și își vor face apariția ploile. Duminică este ultima zi călduroasă din această perioadă, iar de luni începe o serie de trei zile cu temperaturi instabile.

Duminică, 23 august, temperaturile vor fi ridicate în cea mai mare parte a ţării, iar local, în Câmpia Română, vom avea caniculă. De asemenea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Conform informațiilor furnizate de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul litoralului şi 37 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

Luni, pe 24 august, vremea se va mai răci, și va fi instabilă din punct de vedere termic. Temperaturile vor fi în scădere, mai ales în zonele centrale și în nord. În partea de sud a țării, în ciuda scăderii temperaturilor, se va înregistra un indice ridicat de disconfort termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, între 24 şi 34 de grade, iar cele minime între 13 şi 21 de grade. Meteorologii sunt de părere că în anumite zone vom avea ploi cu grindină.

Marți, 25 august 2020, temperaturile vor continua să scadă în cea mai mare parte a țării, iar vremea va fi instabilă. Cerul va fi înnorat temporar și vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade.

Pentru miercuri, 26 august 2020, meteorologii ANM estimează că ploile se vor rări în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, în vreme ce temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 20 de grade.