Evenimentul Zilei > Vremea > Români, pregătiți-vă! Ce se întâmplă cu vremea în următoarea perioadă
Români, pregătiți-vă! Ce se întâmplă cu vremea în următoarea perioadă

Români, pregătiți-vă! Ce se întâmplă cu vremea în următoarea perioadă

Meteorologii anunță că, în următoarele două săptămâni, vremea va fi destul de instabilă, iar după data de 21 martie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește.

În zona Munteniei, ANM anunță că, începând de astăzi, temperaturile vor crește, ajungând până la 17 grade, în data de 21 martie. Apoi, vremea se va răci sensibil până la  5 grade, temperatură estimată pentru data de 23 martie. Un proces de încălzire ca avea loc ulterior, iar media temperaturilor pe timpul zilei va ajunge la 12 grade în ultima zi a intervalului de prognoză. Minimele termice se debuta cu – 5 grade la începutul primei săptămâni, după care vor creşte spre 5 grade, pe 21 şi 22 martie, pentru ca apoi să scadă iar  spre -4 grade, pe 24 martie. În ultimele zile, media minimelor termice va creşte treptat, spre zero grade la sfârşitul intervalului. Precipitaţii se vor semnala în intervalul 21 – 23 martie, iar în rest acestea vor fi prezente numai cu totul izolat şi trecător, cel mai probabil în a doua săptămână a intervalului de prognoză.

Meteorologii informează că, în zona Moldovei, media temperaturilor maxime va creşte până în jurul a 15 grade Celsius, pe 19 şi 20 martie, după care vor scădea accentuat spre o medie de 3 grade, pe 23 martie. În următoarea perioadă, valorile termice vor creşte de la o zi la alta, atingând aproximativ 10 grade la sfârşitul celei de-a doua săptămâni. Minimele termice vor fi, de asemenea, în creştere în primele zile, spre 5 grade pe 19 şi 20 martie, apoi vor scădea spre -4 grade, la începutul săptămânii viitoare, urmând ca, ulterior, să crească uşor şi treptat, atingând zero grade Celsius, la finalul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii locae va creşte pe 20, 21 şi 22 martie.

În Transilvania, între 16 şi 21 martie, vremea se va încălzi, iar temperaturile pe timpul zilei vor creşte de la 8 până la 14 – 15 grade, în medie regională. După aceea, va avea loc o răcire semnificativă a regimului termic, astfel încât pe 23 martie media temperaturilor maxime va fi de 3 grade. Apoi, valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta, urmând să atingă o valoare medie de 10 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză.

Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în creştere de la -8 grade la începutul primei săptămâni, până la 2 grade pe 21 martie, după care vor scădea spre -8 grade, pe data de 23 martie. Ulterior, media temperaturilor minime va creşte treptat, spre -2 grade la finalul intervalul de prognoză. Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere după data de 20 martie, dar acestea vor fi în general slabe cantitativ, exceptând zilele de 21 şi 22 martie, când pot fi mai însemnate.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE