Mai mult, nemulţumiţi de faptele lor, aceştia l-au tăiat pe poliţist cu un ciob. Totul s-a întâmplat pe 13 martie, atunci când cei doi români au hărțuit o vânzătoare, iar polițistul i-a luat apărarea. Astfel, românii i-au dat cu o sticlă în față polițistului și i-au spart doi dinți, apoi au continuat să îl lovească cu pumnii și picioarele până l-au lăsat inconștient. 

“ Îmi amintesc doar frânturi. Îmi amintesc o persoană, o femeie cerând ajutor. I-am vazut pe cei doi, le-am cerut să înceteze, apoi am luat o lovitura mare din spate. Nu-mi amintesc nimic. M-am trezit în ambulanţă: nu ştiam ce se întâmplă, unde sunt, ce am făcut … Voi rămâne cu urme permanente. O cicatrice permanent pe faţă, doi dinţi sparţi, dar nu există alte consecinţe fizice. Trebuie să fiu atent în privinţa capului pentru traumatismul cranian, dar nu mai am nimic altceva “, a spus poliţistul, potrivit bzi

Cei doi români au fost reţinuţi la scurt timp după nefericitul eveniment.  Gheorghe Spataru, 31 de ani, a fost dus în închisoare la Pistoia, în timp ce complicele său, 18 ani neîmpliniţi, este într-un centru pentru minori. Pentru ambii, acuzaţia este de vătămare corporală foarte gravă.