Curtea Penală nr. 5 din Las Palmas l-a condamnat la un total de trei ani, trei luni și o zi în închisoare pe avocatul Manuel Fernando, acesta fiind găsit vinovat de abuz și amenințări la adresa familiei partenerei sale, scrie publicația canarias7.es.

Potrivit judecătorului Natalia Paula Suárez Acosta, inculpatul a avut o relație amoroasă cu românca între iulie 2014 și iulie 2015.

În această perioadă, avocatul a menținut o atitudine de dispreț, umilire și intimidare față de ea, rostind următoarele expresii: „Imigrant de rahat, ești inutilă, tâmpită, fund prost, rahat pe băț, banii tatălui tău sunt de la Monopoly etc. O să plătesc un român sau un rus pentru a te omorî pentru 3.000 de euro. Te vor găsi moartă pe o insulă. Te pun într-o barcă și nu există nicio dovadă, te omor”.

Avocatul a lovit-o de mai multe ori cu capul de o bucată de mobilier și apoi a aruncat-o pe podea, continuând s-o bată. „Te iau și îți rup gâtul, sunt avocat, fără mine nu ești nimic”, i-a mai spus spaniolul.

Speriata de agresivitatea bărbatului, femeia a fugit din casă și s-a refugiat în mașină. Ea și-a făcut curaj și a sunat la poliție.

Inculpatul, în prezența polițiștilor și a gardienilor civili, i-a spus femeii că este o „împuțită, dezgustătoare, așa cum spune tatăl meu, câinele care mușcă mâna stăpânului trebuie legat, pus într-un sac și aruncat în mare”, se arata în decizia judecătorilor.

Te-ar putea interesa și: