Simona Halep (locul 1 mondial) va reveni în curând pe suprafața roșie de la Paris, pentru a lua startul într-o nouă ediție a celebrului Roland Garros, competiție va lua startul pe 27 mai și se va încheia pe 10 iunie. Turneul de Mare Șlem din capitala Franței i-a adus româncei prima finală grandioasă din carieră. În 2014, Halep avea să cedeze cu greu în fața Mariei Sharapova, în trei seturi, scor 4-6, 7-6, 4-6. 

Din nou cap de serie numărul 1, în acest sezon

Pe zgura pariziană, Simona a mai izbutit să ajungă în finală în ediția de anul trecut, joc de aseamenea pierdut, de această dată în fața Jelenei Ostapenko, 6-4, 4-6, 3-6. În acest an, constănțeanca va bifa al doilea turneu de Mare Șlem în care va porni ca principală favorită, după Australian Open, unde a fost finalistă. 
Acum, în Hexagon, sportiva noastră va avea o misune extrem de dificilă. Românca va trebuie să tragă tare de poziția de lider mondial, dar o și poate pierde în funcție de rezultatele pe care le va obține la French Open 2018. 

Cel puțin semifinale la French Open

Are acum de apărat 1.300 de puncte după finala jucată în ediția precedentă. Astfel, pentru a avea o şansă de a rămâne pe prima poziţie WTA, sportiva din Constanţa trebuie să ajungă cel puțin în semifinale. 
În ceafă îi suflă daneza Caroline Wozniacki (locul 2 WTA), iar între româncă și nordică e o diferență de 335 de puncte în ierarhia mondială. „Tricolora” va pierde, însă, primul loc dacă va fi eliminată în „sferturi” sau înainte de această rundă. 
Altfel, pe lângă prezența Simonei Halep, România va mai avea cinci reprezentate pe tabloul principal de la Roland Garros: Sorana Cîrstea (36), Irina Begu (40), Mihaela Buzărnescu (42), Monica Niculescu (66) și Ana Bogdan (68).

Ar putea debuta împotriva Serenei

Organizatorii Openului Franței au anunțat, ieri, că Serena Williams nu a fost aleasă pentre capii de serie ai turneului parizian. Aflată în prezent pe locul 453 WTA, americanca riscă să părăsească competiția de Mare Șlem încă din runda inaugurală, unde poate întâlni un adversar puternic, inclusiv pe Simona Halep. „Lista capilor de serie va reflecta clasamentul mondial din această săptămână”, s-a putut citi pe site-ul WTA. Amintim că Serena Williams a revenit în aprilie în circuitul WTA, după o pauză de mai bine de un an, timp în care a dat naștere primului ei copil. Fostul lider mondial nu a evoluat în turneele de la Madrid și Roma pentru a fi într-o formă mult mai bună la Roland Garros.