Redăm postarea integrală a lui Robert Turcescu:

„Ovidiu Oanță e un jurnalist mișto. Folosesc intenționat această alăturare de cuvinte pentru că prea mult s-au agățat niște neica-nimeni din meseria asta de mânerele unor formulări prețioase precum „jurnalist profesionist”, „jurnalist cu state vechi” și altele asemenea. Deci, Oanță e mișto: pune întrebări originale, aleargă după o declarație adeseori la propriu, știe ce vorbește și vorbește bine. E vechi în meserie, dar n-a îmbătrânit degeaba.

Să vină acum un politruc nenorocit ca Toader și să-i retragă acreditarea la Ministerul Justiției e, dincolo de imbecilitatea faptului în sine, o jignire greu de îndurat pentru toți cei care încă mai cred în libertate de exprimare și libertatea de a pune întrebări incomode. Jignirea asta nu trebuie nici tolerată și nici lăsată nesancționată.

Prin urmare, TOȚI ziariștii acreditați la Ministerul Justiției ar trebui să facă acum front comun cu Oanță și să refuze să mai preia știri sau declarații din acea zona până când nu se revine asupra deciziei de retragere a acreditării.

Oanță e mișto, fiți și voi solidari cu un jurnalist de la care oricând aveți ce învăța!

P. S. Tudorel Toader, ești un idiot!

PPS Înțeleg că și Ionela Arcanu de la Realitatea Tv este în aceeași situație. Deci Toader e de două ori idiot!”, a scris Robert Turcescu pe Facebook.

Evenimentul zilei protestează față de inițiativa ministrului Justiției de a retrage acreditările unor junraliști, considerând că este o tentativă brutală de subminare a libertății presei și o îngrădire a libertății de exprimare.Mai multe detalii despre protestul EVZ puteți găsi AICI.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: