Evenimentul Zilei > Politica > Robert Turcescu: Îi bat MĂR pe Cătălin Predoiu şi Gabriela Firea! PSD şi PNL NU mai pot evolua de nicio culoare
Robert Turcescu: Îi bat MĂR pe Cătălin Predoiu şi Gabriela Firea! PSD şi PNL NU mai pot evolua de nicio culoare

Robert Turcescu: Îi bat MĂR pe Cătălin Predoiu şi Gabriela Firea! PSD şi PNL NU mai pot evolua de nicio culoare

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu a fost prezent în această seară la Digi 24. unde a făcut o serie de declaraţii cu privire la programul pe care îl pregăteşte pentru Primăria Bucureşti. Acesta şi-a exprimat opinia cu privire la cele mai mari probleme ale capitalei, a răspuns întrebărilor legate de relaţia sa cu fostul preşedinte Traian Băsescu şi despre şansele pe care crede că ceilalţi canidaţi înscrişi în cursa electorală le au.

Robert Turcescu: La cum arată astăzi spectrul politic din România, mi se pare că în PMP este o dovadă de seriozitate şi de pragmatism politic şi o dovadă clară de leadership.

Dacă ne uităm la ce se întâmplă la mom de faţă în România, Taian Băsescu este un om care arată foarte clar ceea ce se întâmplă în România.

Felul în care a fost făcut anunţul este ca şi cum aţi fi a cincea roată la căruţă

Robert Turcescu: Discuţia despre candidatura mea la Primăria Capitalei este o surpriză doar în spaţiul public, membrii partidului precum şi candidaţii PMP la Primăriile celor 6 sectoare erau puşi în temă.

Mandatul lui Traian Băsescu a fost de departe cel mai bun mandat de la Primăria Bucureştiului. Există o bună parte din programul meu pentru Primăria Bucureşti care propune o viziune până în anul 2030 şi răspunde multor aşteptări şi perspective.

Există o confuzie: Merge Traian Băsescu împreună cu Robert Turcescu? Cum vă împărţiţi rolurile?

Robert Turcescu: Mă bucur că am de invăţat în materie de ce înseamnă viaţa politică de la cel mai bun om politic de la ora actuală, în ciuda criticilor care i se aduc. Evident că mă ajută. Am întâlnit la câţiva colegi de breaslă ridicări de sprânceană. Dar de la cine să pot învăta politică? De la Alin Gorghiu? Liviu Dragnea? Nimeni nu îI poate contesta lui Traian Băsescu experienţa în viaţa politică.

Cum comentezi urmărirea panală pentru splălare de bani a lui Traian Băsescu?

Robert Turcescu: La cum arată astăzi viaţa politică din România, cred că Traian Băsescu are cele mai mici probleme. Uitaţi-vă la Liviu Dragnea care se încăpăţânează să rămână în fruntea partidului deşi este condamnat penal. Eu nu sunt un judecător, un procuror. Eu sunt în acest partid pentru că are un lider, o echipă de oameni tineri şi entuziaşti şi nu a dat vreodată dovadă de oportunism. Eu încerc în felul în care am fost crescut, să iau lucrurile de jos. Intru într-un partid cu o miză nu atât de mare.

Care dintre contracandidaţii Cătălin Predoiu şi Gabriela Firea consideri că au mai multe şanse?

Robert Turcescu: Îi bat măr! Si Cătălin Predoiu şi Gabriela Firea au în spate nişte structuri anchilozate. Aceste structuri politice nu mai pot evolua de nicio culoare. Sunt atât de cangrenate încât pur şi simplu nu mai pot ieşi din asta. Aceştia doi sunt oameni care pornesc în această competiţie electorală cu un handicap. Regret ceea ce se întâmplă la momentul de faţă, mai ales în PNL.

Care este cea mai mare problemă a Bucureştiului?

Robert Turcescu: Atât de multe lucruri sunt de spus dar vă spun că e o problemă pe care o lansez ca provocare şi pentru contracandidaţii mei: de la trafic la ceea ce se întâmplă sub acest oraş. Ştiţi că există sute de mii de cabluri de care nu mai ştie nimeni nimic? Oraşul acesta este putred pe dedesubt. Dacă ne apucăm în continuare să cârpim ceea ce e la suprafaţă dar nu începem să reconstruim acest oraş, ne vor blestema copiii noştri. Bucureştiul are o mare problema de infrastructură subterană, este cumplit ce e sub şoselele oraşului.  Toate aceste lucruri trebuie să facă un primar să nu mai doarmă noaptea.

Sunt trei candidaţi foşti ziarişti. Cum comentezi?

Robert Turcescu: Nu ştiu de ce aspecte au ţinut cont Gabriela Firea sau Laura Chiriac dar eu am doi copii acasă, o adolescentă de 16 ani şi un bebeluş de 9 luni. Am 23 de ani de presă, locuiesc în acest oraş de mai mulţi şi nu mai suport acest oraş. M-am săturat să îmi amorţească piciorul pe ambreiaj la semafor, m-am sturat ca fiica mea să îmi povestească scene de groază din mijloacele de transport în comun, m-am săturat să nu se ocupe nimeni de monumentele acestui oraş.

Băsescu a zis că vă admiră pentru că aţi recunocut că aţi fost ofiţer acoperit.

Robert Turcescu: Din punctul meu de vedere subiectul este închis. Din 2014 până astăzi am discutat în diverse contexte iar astăzi văd că avem în continuare nişte oameni de la nivel înalt în stat, fie că e vorba despre Ponta, Isar sau Zgonea care ar putea spune ce au de spus. Lucrurile sunt lămurite şi sunt absolut convins că Bucureştenii vor judeca corect şi vor pune sau nu votul pe Robert Turcescu. Sunt deschis la dezbateri în timpul campaniei, fie că e vorba despre acest subiect. Am şi eu foarte multe întrebări de pus.  Trebuie să ai o imagine şi despre competitorii tăi, e firesc. E un lucru pe care vreau să îl spun cu tărie: În această campanie trebuie să se discute despre Bucureşti. Societatea românească trebuie să intre într-o altă etapă.