Evenimentul Zilei > Politica > Robert Turcescu: „Bucureştiul este un ORAŞ PUTRED. Regiile Autonome sunt nişte ABERAŢII”
Robert Turcescu: „Bucureştiul este un ORAŞ PUTRED. Regiile Autonome sunt nişte ABERAŢII”

Robert Turcescu: „Bucureştiul este un ORAŞ PUTRED. Regiile Autonome sunt nişte ABERAŢII”

Invitat la B1 TV, în emisiunea X PRESS, prezentată de Sabin Orcan, candatul PMP pentru funcţia de primar al Capitalei, Robert Turcescu, a spus că nu vrea mai mult de două mandate şi că Bucureştiul este un oraş pudred. Totodată, el susţine că regiile autonome trebuie transformate în societăţi comerciale.

„Vreau să duc două mandate. Eu nu pot să stau mai mult de atât.  În aceste două mandate. Trebuie lansată o viziune pentru Bucureşti. La fel cum au făcut Pake Protopopescu şi Traian Băsescu. Nu avem un oraş. Avem 7 oraşe într-unul singur. 6 bugete la primăriile capitalei şi unul la municipalitate. Proiectul pe care îl lansa Traian Băsescu care se referea la o viziune generală măcar pe 15 ani.

Oraşul acesta este pudred pe dedesubt. Sunt 3000 de kilometri care alimentează cu apă, gaze… care nu mai au nicio legătură cu vremurile în care trăim. Bucureştiul, pe vremea lui Ceauşescu, avea la marginea lui sere care consumau gaze, aburi. Bucureştiul nu mai este dimensionat corect. Trebuie contorizate blocurile. Câtă vreme nu ne gândim că oraşul este pudred, nu va deveni niciodată un oraş modern. RADET a mâncat 1 miliard de dolari în 25 de ani. Astăzi, regia este o ruină.

Eu nu sunt un magician care să spună că de mâine se vor schimba lucrurile. Sunt un om de dreapta, cred în economia de piaţă. Regiile Autonome sunt aberaţii. RADET şi RATB trebuie transformate în societăţi comerciale. Trebuie să spunem stop”, precizează candiantul din partea PMP la primăria Bucureştiului, Robert Turcescu.

De altfel, Turcescu a vorbit şi de episodul  „ofiţer acoperit”, spunând că nu a îndeplinit niciodată vreo misiune dată de un serviciu secret. CITEŞTE MAI MULT…