Robert Plant, fără egal la Grammy

Robert Plant, fără egal la Grammy

Fostul solist al trupei rock Led Zeppelin a fost premiat la toate cele cinci categorii la care a fost nominalizat, printre care şi cel mai bun album al anului, pentru “Raising Sand”.

Robert Plant, fostul solist al trupei rock Led Zeppelin, şi Alison Krauss, cunoscută cântăreaţă americană de muzică bluegrass (un subgen al muzicii country) au fost marii câştigători ai Galei Premiilor Grammy, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles. Duo-ul a fost recompensat cu nu mai puţin de cinci trofee, de către Academia de Înregistrări, organizaţie alcătuită din muzicieni sau producători, care decide artiştii care vor câştiga un Premiu Grammy.

  • Robert Plant şi Alison Krauss au fost premiaţi la toate categoriile la care au fost nominalizaţi, printre care se numără cel mai bun album al anului, “Raising Sand”, care este o colecţie de balade folk vechi şi hituri R&B sau cea mai bună înregistrare a anului, pentru piesa “Please Read the Letter”, compusă de Plant împreună cu fostul chitarist al formaţiei Led Zeppelin, Jimmy Page. “Sunt tulburat”, a spus Plant, după ce a câştigat ultimul premiu al galei.

“Pe vremuri am fi spus că am vândut toată marfa, dar acum spun că este un bun mod de a-ţi petrece duminica”, a adăugat cântăreţul. Plant şi Krauss şi-au mai adjudecat premii pentru cea mai bună colaborare pop, cea mai bună colaborare country şi cel mai bun album contemporan folk.

Alison Kraus în vârstă de 37 de ani a câştigat de-a lungul carierei un număr impresionant de 20 de premii Grammy, mai mult decât orice altă cântăreaţă. Ea se situează alături de dirijorul francez Pierre Boulez, pe locul al treilea în topul artiştilor cu cele mai multe premii Grammy.

Ne puteți urmări și pe Google News

Colaborarea dintre cei doi artişti a început în urmă cu doi ani, când aceştia au lansat albumul “Raising Sand”, în octombrie 2007.

Veteranul muzicii rock l-a devansat pe mai tânărul rapper Lil Wayne, favoritul premiilor, care a reuşit să strângă patru trofee, dintre cele opt categorii la care a fost nominalizat, printre care premiul pentru cel mai bun album rap – “Tha Carter III” sau cel mai bine vândut material discografic american în 2008.

Dan Bălan a ajuns la Gală

Printre vedetele care i-au aplaudat pe cei doi la urcarea pe scenă s-a numărat şi cântăreţul român Dan Bălan, fost component al trupei O-Zone, care a asistat la gala, deşi cea care-l invitase, starul pop Rihanna, a fost implicată într-un incident care a împiedicat-o să ajungă la recepţie. Dan Bălan, spun reprezentanţii acestuia, a ajuns la Staples Center împreună cu rapperul T.I., pe al cărui album “Paper Trail”, nominalizat la categoria cel mai bun album rap, se regăseşte piesa “Live Your Life”, preluată după hitul “Dragostea din tei” şi interpretată alături de Rihanna.

Printre favoriţii ediţiei Premiilor Grammy din acest an s-a mai numărat şi formaţia britanică Coldplay, care a câştigat trei premii, inclusiv pentru cea mai bună piesă a anului- “Viva La Vida”.

Artista galeză Duffy a fost premiată pentru cel mai bun album pop – “Rockferry”, nominalizată la această categorie alături de solista britanică Leona Lewis pentru albumul “Spirit”. Jennifer Hudson a câştigat trofeul pentru cel mai bun album R&B.

INCIDENT Rihanna a lipsit de la Premii

Cântăreaţa Rihanna (20 ani) şi iubitul acesteia, starul R&B Chris Brown (19 ani), nominalizat la categoria cel mai bun artist R&B, şi-au anulat prezenţa la festivitatea de decernare a Premiilor Grammy.

Presa americană a speculat faptul că cei doi ar fi fost implicaţi într-un incident de violenţă domestică, duminică dimineaţă. Brown a fost arestat şi pus sub acuzaţie pentru ameninţări cu moartea, după ce a atacat o femeie a cărui identitate nu a fost făcută publică, dar despre care se crede că ar fi Rihanna. Mai multe publicaţii americane susţin că Rihanna ar fi fost cea care a depus plângerea la poliţie. Rihanna trebuia să cânte hitul său “Disturbia” şi fusese nominalizată la trei categorii. Cântăreaţa nu a obţinut, însă, niciun trofeu la această ediţie a Galei Grammy.

Robert Plant & Alison Krauss - Please Read The Letter (Live):

CITIŢI ŞI:

Robert Plant şi Lil Wayne, marii câştigători Grammy