Evenimentul Zilei > Actualitate > Robert Negoiţă, trista notorietate a unui gigolo de Parlament
Robert Negoiţă, trista notorietate a unui gigolo de Parlament

Robert Negoiţă, trista notorietate a unui gigolo de Parlament

E unul dintre gorniştii pesedişti. Cum sughiţă cineva, hop şi el la televizor. Le zice despre orice. Un fel de madam Tatoiu, varianta tânără şi cu chelie, a PSD-ului.

Până acum vreo câţiva ani n-auziseră de el decât samsarii de imobiliare. Apoi, s-a băgat în politică. Avea bani, dar vroia mai mult. A ajuns deputat şi, în prezent, e ditamai vicepeşedinte al celui mai puternic partid din opoziţie. E becher, are bani, o poziţie socială de invidiat şi s-a crezut, la un moment dat, un Hugh Hefner de România. Procurorii DIICOT, pragmatici, l-au categorisit martor într-un proces de proxenetism. Omul se dedulcea la june de jumătatea vârstei sale. Pare-se că le plătea, că avea de unde. Da’, apoi, le pasa altora. În hotelul fratelui său. Adică al său. Imobiliarele au luat-o razna. Fiscul l-a încolţit. Joi, ANAF-ul i-a scos la licitaţie zeci de case. Zice că-l doare la bască. Robert Negoiţă are nobleţe în el cât o calviţie de împărat roman. Adică îşi maschează chelia cu zulufii de pe tâmple.

Din soldat prost, deputat de frunte

A terminat liceul, acum 8 ani, la 31 de ani. "Eram prea procupat să fac bani, decât să mă ocup de şcoală. Cred că la BAC am avut nota opt…, nu-mi mai amintesc", spune Robert Negoiţă, care a luat viaţa de jos. A pus, în ’91, gresie şi faianţă prin Iugoslavia. În ’92 l-au luat la oaste. A ajuns răcan la o unitate de antiaeriană din Ploieşti. A ieşit din Armată aşa cum a intrat, soldat prost. Nici măcar fruntaş nu l-au făcut. "Nu-mi place armata!", se justifică latifundiarul de Popeşti-Leordeni. Între ’93 şi’95, a fost zidar, zugrav şi mochetar prin Franţa. A învăţat nişte meserii pe care nu le mai practică. Acum are un Lexus LS la scară: "Nu-i al meu!". Întrebat cât face, se scapă: "Am dat pe el, în 2006, 60.000 de dolari. Fără taxe!". La mână poartă un RADO din ceramică neagră, care zice că face vreo 3.000 de euro. Acasă mai are încă opt din care piesa cea mai valoroasă e un Jaeger Lecoultre de cinspe mii de euroi.

Un student la Parlament

Cât despre BAC-ul de anul ăsta, liceeanul tomnatec e moralist: "Din nefericire ăştia o să ne plătească pensiile!". Devine, brusc, exigent: "Nu e vina elevilor, ci a Ministerului şi a profesorilor! Şi nouă ne-au cerut prea mult! Ne-ar trebui un învăţământ mai aplicat. Să iasă specialişti!". În numai patru ani, între 2004 şi 2009, Robert Negoiţă a terminat dreptul la Bioterra şi Economia turismului la Româno- americană. Când şi-a anunţat candidatura la Parlament era încă student.

Nu dă banii pe prostii: "Sunt sărac!"

Ultima sa declaraţia de avere, de la Camera Deptaţilor, are 16 pagini şi e compusă din trei pomelnice. Unul care include terenurile sale, al doilea cu casele şi apartamentele şi al treilea cu creditele. Venitul său, pe anul trecut, e de 52.902 lei, bani din salariul de deputat. "E nestemată averea mea! Nu se poate aprecia… De mic copil lucrez la ea. E puţin relevantă situarea într-o ierarhie", e eliptic miliardarul ce figurează de ani buni în TOP 500 Capital. Spune că trăieşte din banii de parlamentar: "Io nu cheltuiesc mult. Nu fumez, beau trei beri şi o sticlă de vin pe săptămână. Mănânc singur şi, chiar aici, la RIN Grand Hotel, plătesc ce consum", te minte în faţă Robert Negoiţă. De parcă i-ar taxa cineva sarmalele îngurgitate de la bufetul suedez din oricare dintre cârciumile imensului hotel, al cărui proprietar, pe hârtie, e fratele său, Ionuţ. Spune că l-a atins criza. Bravează: "Sunt sărac, sărac!".

Declaraţia de avere şi cămaşa cu dungi verticale

Robert Negoiţă stă picior peste picior, într-un fotoliu din lobby-ul RIN Grand Hotel. Te priveşte superior. O privire semi-închisă, cu pleopele pe jumătate coborâte peste pupile. Are o verighetă pe inelarul mîinii drepte. E în blugi, pantofi sport din piele întoarsă şi o cămaşă albă cu dungi albastre, verticale, ca puşcăriaşii. Din septembrie 2009, fiscul i-a pus sechestru pentru datorii către stat estimate la 27-28 de milioane de euro cu tot cu penalităţile de întârziere. "N-au găsit nimic cu care să mă atace şi mi-au găsit asta! Trebe’ să se ocupe şi ei cu ceva…, că sunt un adversar politic incomod!", se umflă ca un broscoi la rut Robert Negoiţă. Îi vine o idee şi se luminează: "Am făcut parte din «Comisia Udrea»!".

Se reîntoarce la declaraţia sa de avere. "Nu ştiu s-o fac! Am contract cu o firmă de avocatură… Ei o întocmesc şi io o semnez. Responsabilitatea e a lor!", încearcă deputatul pesedist să se spele pe mâini cu aer comprimat. "E o lege proastă! La aceeaşi rubrică îţi cere să treci toate creditele în cele trei calităţi, de: creditat, fidejusor şi garant", intră în detalii tehnice falimentarul speculant imobiliar.

FALIMENTAR

Joi, ANAF i-a scos la vânzare o sumedenie de apartamente. La preţuri cu 25% sub media pieţei. "Să fie sănătoşi… Io sunt detaşat!", pozează vicepreşedintele pesedist

De fapt, omul e înglodat în datorii. Şi i-a mai venit şi Fiscul pe cap, ca o bomboană pe o colivă acrită la soare.

La stabilirea întâlnirii te aşteptai ca Robert Negoiţă să te invite la Parlament, sau la cabinetul de deputat. A ales hotelul RIN. "Io nu mai am nicio treabă cu RIN Grand Hotel! Nu mă mai interesează. Nici blocurile…, am lăsat în urmă tot!“.

La întrebarea dacă apartamentele sale din blocurile ridicate la Popeşti Leordeni nu se vând pentru că sunt mici, scumpe, cu pereţii din rigips, clădirile s-ar afla pe un teren mlăştinos şi situate în apropierea Protanului, care ar urma să se redeschidă, Negoiţă izbucneşte: "E o tâmpenie! Finisajele sunt din gips-carton! Nu se reazămă blocu’ pe aşa ceva…, iar Protanul nu se va deschide pentru că afectează un sfert din Bucureşti şi din Ilfov!".

Numai ipotetica perspectivă, că mirosul cadvrelor de animale ar putea să intre în casă la aerisirea de dimineaţă, îi alungă demnitarului potenţiali clienţi.

Îi place să se vadă în oglindă

Deputatul de 39 de ani, născut la Măneciu, Prahova, spune că munca în politică l-a costat mulţi bani: "Foarte mulţi! Da’ în sensul că i-am pierdut… Pe lumea asta, banii nu-s totu’. De aş trăi de 50 de ori, aş face tot la fel! Principalu’ ideal e să mă privesc în ochi, în oglindă, fără să-mi fie ruşine nici de ce am făcut, nici de ce n-am făcut".

Nu l-am întrebat pe deputat dacă roşeşte şi atunci când se priveşte în oglinda de deasupra unui pat dublu. Sau triplu…

Întrebat dacă l-a "omenit" pe şeful său Victor Ponta, precum colegul său de partid, avocatul Dan Şova, Negoiţă se strâmbă: "Nu vreau să mă leg de scandalu’ ăsta care e o mizerie portocalie!". De altfel, pentru tot ce nu-i convine are aceeaşi etichetă: "Mizerie portocalie!".

L-a şuntat pe Dragnea şi nu-l vede bine pe Crin

Pentru şefia PSD peste Eldorado-ul ilfovean a fost bătaie mare. I-a luat faţa lui Vanghelie. "Marian nu mai avea Ilfovul când l-am luat io!", sare ca ars Negoiţă. De fapt, el l-a şuntat atunci pe Liviu Dragnea, dar nu vrea să vorbească despre asta.

E cameleonic: "Io acu’ am relaţii bune cu toată lumea din partid şi din USL". Într- un sondaj comandat de USL, Robert Negoiţă figurează în pole-position pentru fotoliul de preşedinte al CJ Ilfov. Din spate, îi suflă în ceafă, liberalul Marian Petrache.

Chestionat asupra ipotezei unei alianţe cu PDL, în caz că USL nu va prinde 50%, Negoiţă se pripeşte: "Exclus! Am fi trecut aceasta în statutu’ partidului, da’ şi pedeleu’ a avut-o şi s-a făcut de râs!".

Când vine vorba de şansele Uniunii de a rezista până la prezidenţialele din 2014, când ar trebui ca pesediştii să-l voteze pe Crin Antonescu, Robert Negoiţă scapă porumbelul pe gură: "Mai mult sper, decât cred!".

Pe viitoarea nevastă a cunoscut-o la 16 ani neîmpliniţi

Se dă mare gagicar. Are doi copii, Louis de 13 şi Karina de 11 ani, din prima căsătorie. De alţii n-are la cunoştiinţă. A spus de multe ori că-i plac femeile. Mai ales cele tinere, ca oricărui bărbat potent.

Întrebat când o ia de nevastă pe modelul Sorina Docuz, pe care a cerut-o sau ar fi fost cerut în căsătorie tocmai la Taj Mahal, în India, râde strâmb: "În viitor! Am dat de dracu’ dacă spun ceva!". Se spune că iubita sa i-ar fi fost livrată de "scouteri": "E o prostie, o cunosc de la şaişpe ani neîmpliniţi. De atunci mi-a plăcut! Nu m-a deranjat rău diferenţa de vârstă!", te ia de prost Negoiţă.

De parcă unui bărbat ca el i-ar conveni mai mult una de aceeaşi seamă.


COLUMBOFIL. A crescut-o pe Sorina de la 16 ani. Le stă bine. Ca la doi porumbei

N-a încercat drogurile şi relaţiile homosexuale

La întrebările dacă-i plac curvele, câte două, sau câte trei, în pat, oftează: "Nu-mi plac… Două lucruri nu le-am încercat: drogurile şi relaţiile homo!".

Pe site-ul său personal, spune că de 1 Martie a împărţit flori la femei. Procurori zic că a împărţit femei altora, în dosarul "Curve pentru VIP-uri", în care 80 de puştoaice au dat declaraţii incomode pentru vicepeşedintele PSD. Unele dintre femei erau plătite în bani, iar altele erau răsplătite prin câştigarea unui concurs de "miss".

Printre "pofticioşii" la cărniţă tânără ar fi colegul pesedist Nicu Bănicioiu sau guristul puriu Adrian Enache: "E tot o mizerie portocalie!".

Omul e iritat. "Stenogramele sunt «umblate»!". Parchetul l-a citat ca martor: "Habar n-am pentru ce!". 

Politica, sexul oral, Pandele şi un râgâit discret

E politica o curvă? Răspunsul lui Negoiţă te bagă în ceaţă: "Ioan, pe insula Padmos, când a scris Apocalipsa, vorbeşte despre o curvă. Unii interpretează că Politica ar fi acea curvă".

Apoi, o dă pe bune cu o cugetare proprie: "Lucrurile, ca să meargă bine, de multe ori trebuie împinse!". Şi împinge lucrurile mai departe: "În politica românească, eu personal nu practic sexul oral". Exemple de adepţi sau adepte ale acestei poziţii, Robert Negoiţă nu vrea să dea, în ruptul capului.

Recent, s-a luat în beţe, la B1TV, cu Pandele, turbuletul primar de Voluntari. Adversarul său principal în lupta pentru şefia Ilfovului. S-a les cu o ameninţare cu o bătaie soră cu moartea. Zice că nu s-a speriat, dar că i-a făcut plângere penală pentru ultraj.

Negoiţă îşi pune palmele căuş la gură, râgâie discret, dar nu suficient de silenţios şi decretează: "Ia mai dă-l dracu’!".

LA SHOPING DE FETE

"E un pic pe ciclu, da’ un «oral» asta duce!"

Vă prezentăm două din stenogramele unor convorbiri telefonice, din 29 iunie 2008, extrase din Dosarul "Curve pentru VIP-uri". Protagonişti: deputatul pesedist Robert Sorin Negoiţă şi Ion Tămârjan, acuzat de proxenetism.

Robert Negoiţă: Zi-mi şi mie, cine, bruneta şi mai cine?
Ion Tămârjan:
Deci, Cristina şi bruneta şi mai aştept pe cineva acum, să vină de la Constanţa, e o tipă care are aici o…da? Deci Cristina e sută a sută, asta duce, îţi duce şi trei într-o seară! N-ai probleme cu ea.
Robert Negoiţă:
Deci nu ştiu cine e Cristina asta, eu o ştiu? Nu o ştiu!
Ion Tămârjan: Nu! N-o ştii, n-o ştii, nu cred c-o ştii!
Robert Negoiţă:
Da e bine, e bine acolo?
Ion Tămârjan:
Are nişte sâni, nişte de astea acolo formidabile, deci duce mult de tot! Înţelegi? Da, hai, că o vezi aicea şi Mădălina, ţi-am zis, e la început acum, să n-o forţezi prea tare, dar ţi-am zis aşa, uşor, uşor, e ok! Da’ acuma e un pic pe ciclu! Dar un oral, un asta duce, nu-i problemă!

NU-I UNA BUNĂ, E AILALTĂ!

Sex şi Chivas în camera de hotel

Robert Negoiţă: Alo!
Ion Tămârjan (acuzat de proxenetism):
Da!
Robert Negoiţă:
Ia zi-mi, ce număr e?
Ion Tămârjan:
Nouă mii trei!
Robert Negoiţă:
E ok! E ok!
Ion Tămârjan:
E ok, da? Nouă mii trei, am comandat, gin..Chivas şi cu…
Robert Negoiţă:
Ce e ăla?
Ion Tămârjan: Da? şi acuma o să mă duc să-i spun fetei să vină acolo.
Robert Negoiţă: Îhî! Da.
Ion Tămârjan:
Cam în cât timp eşti aici?
Robert Negoiţă:
Vezi să nu fie prin cameră aia!
Ion Tămârjan:
Nu!
Robert Negoiţă:
Ok! Merci mult!
Ion Tămârjan:
Cu plăcere!
Robert Negoiţă: Da!
Ion Tămârjan:
Da! şi pe urmă ia zi, cum facem, le iau pe fete înapoi, da?
Robert Negoiţă: Nu, le laşi, poţi să le laşi aici!
Ion Tămârjan:
Păi nu, că una dintre ele cel puţin, Mădălina, trebuie neaparat să ajungă acasă! E plecată de …zile şi trebuie să o duc acasă! şi de asta zic! Robert Negoiţă: Aaa!
Ion Tămârjan:
Sau o las până dimineaţă, să stea, şapte, opt, cinci?
Robert Negoiţă: Nu! Nu e cazul, maestre, nu!
(Stenograma convorbirii telefonice din 29 iunie 2008 între R. Negoiţă şi Ion Tămârjan, acuzat de proxenetism.)
ETICHETE

Epitete şi sintagme

Cu greu s-a încumetat Robert Negoiţă să accepte un “exerciţiu de sinceritate" şi să eticheteze, cu un epitet sau o sintagmă, diverse personalităţi politice sau publice. E fricos.

Ce-a ieşit, mai jos:

  • Adrian Năstase – "Trecut prin multe"
  • Traian Băsescu – "Obsedat de putere"
  • Radu Mazăre – "Exotic"
  • Miron Mitrea – "Politician român"
  • Sorin Oprescu – "Charismatic"
  • Crin Antonescu – "Vorbitor"
  • Gigi Becali – "Rudimetar"
  • Elena Udrea – "Sprijinită"
  • Dan Diaconescu – "Lasă-mă cu ăsta!"
  • Dan Voiculescu – "Hmm!"

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: