Evenimentul Zilei > Politica > Robert Negoiță nu mai este primarul sectorului 3. Care e motivul?
Robert Negoiță nu mai este primarul sectorului 3. Care e motivul?

Robert Negoiță nu mai este primarul sectorului 3. Care e motivul?

Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar al sectorului 3 din București, după ce a demisionat din PSD și s-a înscris în cursa pentru alegerile locale din 27 septembrie pe listele Alianței Pro București 2020.

Prefectul Capitalei a semnat un ordin privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Negoiță, deoarece acum face parte din alt partid politic.

„Se constată încetarea de drept la data de 19 august 2020 a mandatului de primar al Sectorului 3 București al lui Robert Sorin Negoiță, având în vedere admiterea candidaturii sale la alegerile din 27 septembrie 2020 pentru funcția de primar al Sectorului 3 din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales primar la alegerile locale din 2016”, se arată în ordinul semnat de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, relatează Digi24.ro.

La finalul lunii iulie, Robert Negoiță a anunțat că va candida la alegerile locale din partea Alianței Pro București 2020, formată din ProRomânia și Partidul București 2020. Anterior Negoiță își anunțase demisia din PSD, partid despre care a spus că „arată că este o structură mult prea slăbită de căpușe care parazitează corpul gazdă”. „Astăzi lansăm un partid nou. Îl anunţăm azi. (…) Este un moment de cotitură. Avem nevoie de un restart în România în general, iar în Bucureşti în mod special”, a precizat Negoiţă, într-o conferinţă de presă, la lansarea noii sale formațiuni politice.

În altă ordine de idei, mai lumească, politicianul consacrat în PSD are acum și alte motive de îngrijorare legate de un asalt care amintește oarecum de căpușele evocate mai sus, căci săptămâna trecută a anunțat că a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Negoiță spune că, deși nu a avut niciun ”simptom specific”, a început să se simtă rău marțea trecută seara. El i-a îndemnat, însă, pe cei cu care a interacținat în ultimele zile să fie atenți la eventuale simptome de boală și să se testeze dacă au suspiciuni că ar putea fi infectați cu noul coronavirus.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.