Evenimentul Zilei > Social > Robert Cazanciuc: „Ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria”. Vezi la ce se referă
Robert Cazanciuc: „Ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria”. Vezi la ce se referă

Robert Cazanciuc: „Ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria”. Vezi la ce se referă

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că se va pune problema dezbaterii unei legi care să permită căsătoria între persoane de acelaşi sex. Declaraţia a fost făcută în cadrul dialogului cu cetăţeni români şi bulgari organizat, joi, la Ruse.

În cadrul acestui eveniment, o participantă din România a susţinut că membri LGBT sunt consideraţi “cetăţeni de mâna a doua” în unele state, spunând că în România se va respinge o astfel de propunere ce reglementează familiile homosexuale.

În replică, Robert Cazanciuc a spus că s-au făcut progrese în România din acest punct de vedere, acesta precizând că în urmă cu ceva ani de zile în România relaţiile dintre persoane de acelaşi sex erau considerate infracţiune. "Avem o evoluţie spectaculoasă în ultimii ani, sunt în continuare chestiuni de mentalitate care trebuie dezbătute în spaţiul public. Acum ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria. Deci e o evoluţie de mentalitate aş spune incredibilă în ultimii ani şi în România", a declarat Cazanciuc, informează Mediafax.

De asemenea, prim – vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, a precizat că susţine drepturile LGBT, precizând că în calitate de parlamentar olandez a solicitat adoptarea unei legi ce permitea căsătoriile între persoane de acelaşi sex.
"Noi am fost prima ţară din lume ce a acceptat acest lucru, într-un moment în care celelalte ţări spuneau că e o nebunie. Dacă priviţi ce s-a întâmplat de atunci e remarcabil (…) Fiecare stat membru trebuie să hotărască pentru sine şi eu sper că exemplul unor state poate să influenţeze şi restul statelor unde nu există progrese în acest sens. Înţeleg că uneori durează mai mult, nu poţi forţa lucrurile, dar poţi să vorbim despre asta", a spus oficialul european.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.