Rise Project a publicat, la începutul săptămânii, mai multe documente importante, pe care DNA nu le-a găsit la percheziţiile de la Tel Drum, societatea controlată, cel puțin în trecut, de Dragnea. Este vorba despre conținutul unei ”valize”, despre care jurnaliștii spun că a conţinut un hard negru cu 63 GB de conţinut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuşi.

Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + ataşamentele de pe adresa de serviciu, o tabletă din 2010 care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş, şi peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu Dragnea, întâmplări din firmă şi momente de familie.

La doar 4 zile de la publicarea documentelor, publicația spune că o instituție a statului, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a trimis o notificare prin care cere ”divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem.”.

Jurnaliștii afirmă au fost amenințați ”cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice.”.

”Gruparea “Dragnea” încearcă să intimideze RISE Project invocând legislația europeană, după ce ei înșiși au fost acuzați că ar fi furat bani europeni.

Astăzi, prin această notificare, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solicită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem.

ANSPCD mai amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice.

Instituția este condusă de Ancuța Opre, numită de Senat și urmărită penal la DNA pentru abuz în servicu comis într-o funcție anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăți când era șefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), într-un dosar celebru.

Preșdinta Ancuța Opre, om cu vechime în PSD, a fost colegă la ANRP cu George Bălăiți, cel care semnează solicitarea către RISE. Bălăiți a lucrat înainte la serviciul de comunicare al PSD și e acum șef serviciu control operatori în cadrul ANSPCP.

RISE este un centru independent de investigații de presă, afiliat organizațiilor internaționale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public.

Continuăm.”, e mesajul celor de la Rise Project.