După ce a aflat de calvarul prin care a trecut tânărul, tatăl lui a sunat imediat la 112.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Dângeni. În timp ce băiatul se plimba pe o stradă din localitate, alături de două fete, la un moment dat a trecut prin fața unei case, iar doi bărbați în vârstă de 30, respectiv 35 de ani, au ieșit de acolo și l-au tras cu forța înăuntru, potrivit Monitorul de Botoșani.

„Se plimba cu două prietene pe stradă, era ora opt seara, iar la un moment dat, cei doi l-au tras în curte şi i-au reproşat că el este cu două fete şi nepotul lor cu niciuna şi au început să îl lovească”, povesteşte tatăl copilului.

Băiatul a trecut prin clipe de coșmar. I-a fost luat telefonul, a fost amenințat cu o secure și a fost lovit de mai multe ori cu pumnul.

„M-au lovit peste faţă cu pumnul, mi-au tăiat tricoul cu securea şi o ţineau deasupra mâinii mele şi spuneau că îmi taie degetele”, a povestit tânărul.

Pe la miezul nopții, băiatul a reușit să scape după ce i-a păcălit pe agresori că merge până în curte fiindcă are nevoie la toaletă. Adolescentul a rupt-o la fugă și nu s-a oprit până nu a ajuns la tatăl lui.

Tatăl băiatului a cerut ajutorul polițiștilor, dar până dimineață nu a primit vreun răspuns. „La 112 mi-au spus că sunt două echipaje, care erau plecate la alte cazuri și să ne calmăm și să ne liniștim”.

„Politiştii din cadrul IPJ Botoşani efectuează verificări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, iar în funcţie de rezultate se vor dispune măsuri. Legat de modul de intervenție, conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, iar la finalizarea acestora vom informa opinia publică cu privire la măsurile luate”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.