Joi, dezbaterile cu privire la revocarea Laurei Kovesi din funcția de procuror-șef au crescut vertiginos în intensitate, având în vedere avizul negativ emis miercuri de CSM.

 

În acest context, jurnalistul Dan Andronic a explicat în clar, în direct la RomâniaTV, miza jocului politic.

„Eu am dat un pronostic, de dimineață, în sensul în care am spus că președintele Klaus Iohannis nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi, indiferent de ce spune CCR. Din mai multe motive. E o situație de win-win. În cazul unei suspendări, el ar câștiga referendumul cu vreo 75%, asigurându-și și o bază de votanți pentru alegeri.

 

Un alt motiv este că revocarea ar însemna recunoașterea unui experiment eșuat. Este un sistem cimentat în ultimii 15 ani, prin relații de prietenie. La un moment dat, am definit Arhiva SIPA drept momentul T0 al Binomului. Acolo este cheia puterii. Nici nu contează dacă s-a interzis să mai fie ofițeri acoperiți în magistratură. A fost o decizie a CSAT, însemnând că până la momentul ăla existau”, a accentuat jurnalistul EvZ.

„Revenind, Laura Codruța Kovesi nu poate fi revocată pentru că ar însemna un eșec al luptei anti-corupție pe care Europa o vrea exportată în Bulgaria, în Republica Moldova, în Ungaria, la modul aproape fizic. Se va intra într-o zonă în acre niciuna dintre părți nu va împinge conflictul până la capăt”, a încheiat Dan Andronic.