Rețeta de paste carbonara, unică în lume. O italiancă a dezvăluit secretul. Ingredientul care face minuni
- Antonia Hendrik
- 11 ianuarie 2025, 13:25
Rețeta de paste carbonara este extrem de populară, însă puțini cunosc secretul acestei rețete dezvăluit de italianca Nadia Caterina Munno, cunoscută sub numele de „Regina pastelor”.
Rețeta de paste carbonara, unică în lume
Rețeta de paste carbonara este simplă, necesitând puține ingrediente și e rapid de preparat. Dacă urmezi pașii corecți, vei obține un preparat la fel de delicios ca cel din restaurantele italiene, poate chiar mai savuros.
Nadia Caterina Munno, cunoscută sub numele de “Regina pastelor”, a împărtășit secretul pentru a prepara cele mai delicioase paste carbonara. Ea afirmă că nu ai nevoie de multe ingrediente și că procesul de gătire este rapid.
Este o rețetă tradițională care merită încercată
Rețeta tradițională îmbină un sos cremos de brânză cu pancetta crocantă și piper negru, care se adaugă peste paste, de obicei spaghete sau rigatoni.
Bucătăreasa de origine italiană, care a ajuns să fie cea mai bine vândută autoare de bestselleruri, a împărtășit rețeta pentru „cea mai bună carbonara din lume” folosind metoda sa tradițională.
Ea a mărturisit că cea mai delicioasă carbonară din lume începe întotdeauna cu slănină guanciale prăjită. Este un produs italian realizat din carne uscată, provenită din fălci de porc. De obicei, acest aliment este condimentat cu sare, piper și diverse mirodenii, după care este lăsat să se usuce sau să se matureze timp de câteva săptămâni.
Rețeta de paste carbonara, unică în lume. Sursa foto: Pixabay
Rețeta de paste carbonara, după rețeta recomandată de Regina pastelor
Italianca folosește pentru rețeta de paste carbonara următoarele ingrediente;
- Trei gălbenușuri de ou,
- Rigatoni,
- 100 g brânză Pecorino,
- Piper negru,
- Bacon Guanciale (obraji de porc) sau bacon gras/pancetta.
Cum se prepară carbonara clasică
În mod tradițional, pentru rețeta de paste carbonara sunt preferate spaghete sau rigatoni. În primul rând, șunca se prăjește în puțin ulei până devine crocantă. Între timp, ouăle se separă în două boluri distincte.
Gălbenușurile se combină cu brânza pecorino rasă fin și piperul, până se obține un sos consistent. Este esențial ca pastele rigatoni să fie fierte al dente, conform standardelor italiene, astfel încât să nu se facă praf.
În plus, „Regina pastelor” le sugerează gospodinelor să rețină puțină apă de la fiertul pastelor pentru a o adăuga în sos. Odată ce pastele sunt fierte al dente, se combină cu sosul cremos de brânză, iar deasupra se presară bucăți crocante de slănină, scrie express.co.uk.