Evenimentul Zilei > Actualitate > REŢEA. Hoţi de maşini de lux, cu ramificaţii în Europa
REŢEA. Hoţi de maşini de lux, cu ramificaţii în Europa

REŢEA. Hoţi de maşini de lux, cu ramificaţii în Europa

Procurorii şi poliţiştii din Bucureşti, Alba şi Hunedoara au efectuat 18 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale ai cărei membri erau specializaţi în “fabricarea” de documente false şi modificare seriilor unor maşini de lux, luate în leasing şi vândute în ţară şi în alte state din Europa.

Acţiunea a fost demarată azi-dimineaţă. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sprijiniţi de poliţişti ai Serviciului Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă precum şi de agenţi de poliţie din judeţele Alba şi Hunedoara au efectuat 18 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 18 mandate de aducere.
Până la acest moment al urmăririi penale, anchetatorii au stabilit că hoţii de maşini de lux  şi complicii lor au săvârşit mai multe infracţiuni de înşelăciune, furt, fals, uz de fals şi tăinuire. Astfel, în perioada 2011-2012, aceştia au sustras sau au preluat de la utilizatori ai companiilor de leasing mai multe autoturisme de lux ale căror elemente de identificare le-au falsificat, iar apoi prin persoane interpuse le-au valorificat în afara ţării sau pe piaţa internă.
Ancheta este în desfăşurare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News