O serie de explozii controlate, cu dinamită, au doborî în câteva secunde ultimii doi stâlpi ai podului Morandi. Aceștia susțineau o structură de aproximativ 20.000 de metri cubi de oțel și beton.
Specialiștii au făcut toate eforturile pentru a reduce la maxim dispersia particulelor de praf toxic, iar aproximativ 3.400 de persoane care locuiesc aproape de resturile podului au fost evacuate înainte de demolare.
Traficul pe autostrada aflată în imediata vecinătate a orașului portuar aflat în nord-vestul Italiei a fost suspendat pentru o zi. Camioanele nu au avut  voie să pătrundă în zonă, existând și restricții impuse traficului local de pietoni, autoturisme și trenuri.
Podul Morandi a reprezentat un element cheie de infrastructură pentru Genova, iar autoritățile se străduiesc să construiască un nou pod în cel mai scurt timp posibil.
La începutul acestei săptămâni s-au început lucrările pentru construirea fundației noii structuri, iar Giovanni Toti, președintele regiunii Liguria, care include și Genova, a declarat că noul pod va fi gata în primăvara anului 2020.