Evenimentul Zilei > International > Restaurantul Transilvania din PARIS, atacat cu cocktailuri Molotov. Trei ROMÂNI răniți, în stare gravă la spital
Restaurantul Transilvania din PARIS, atacat cu cocktailuri Molotov. Trei ROMÂNI răniți, în stare gravă la spital

Restaurantul Transilvania din PARIS, atacat cu cocktailuri Molotov. Trei ROMÂNI răniți, în stare gravă la spital

Ambasada României la Paris are în atenţie incidentul produs în seara de 11 iunie 2017, care a avut loc într-un bar din localitatea Aubervilliers, soldat cu rănirea a trei cetăţeni români.

Este vorba despre restaurantul Transilvania din Aubervilliers, atacat cu cocktailuri Molotov.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a obţine informaţii suplimentare privind starea de sănătate a victimelor de cetăţenie română.

Doi dintre cetăţenii români, angajaţi ai barului, au suferit răni grave, fiind internaţi de urgenţă la o unitate medicală din Paris.

A treia persoană de naţionalitate română a fost internată la acelaşi spital, aceasta suferind răni mai uşoare.

În cursul zilei de 13 iunie 2017, diplomatul cu atribuţii consulare şi ataşatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei s-au deplasat la spitalul unde sunt internaţi cetăţenii români răniţi, pentru obţinerea unor informaţii suplimentare privind starea de sănătate a acestora şi pentru a oferi asistenţă consulară.

Potrivit datelor obţinute din partea reprezentanţilor spitalului, starea de sănătate a doi dintre cetăţenii români este gravă, prognosticul vital fiind foarte rezervat.

A treia victimă de naționalitate română, a cărei stare de sănătate este bună în prezent, a suferit o serie de intervenții chirurgicale.

Pe parcursul discuţiei cu reprezentanţii Ambasadei, cetăţeanul român nu a adresat nicio solicitare de asistenţă consulară, însă a fost asigurat de disponibilitatea Ambasadei de a i se acorda sprijin, conform MAE român.

Familiile cetăţenilor români spitalizaţi au fost înştiinţate cu privire la situaţia acestora.

Ambasada României la Paris monitorizează cu prioritate situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii spitalului în care sunt internaţi cei trei cetăţeni români răniţi, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.