Evenimentul Zilei > International > Republica Moldova cere ajutorul României. Plahotniuc, dat în urmărire de CNA
Republica Moldova cere ajutorul României. Plahotniuc, dat în urmărire de CNA

Republica Moldova cere ajutorul României. Plahotniuc, dat în urmărire de CNA

Centrul Național Anticorupție (CNA) al Republicii Moldova solicită sesizarea autorităților competente ambasadorilor din SUA, Marea Britanie și România pentru identificarea locului în care se ascunde Vlad Plahotniuc.

Directorul CNA, Ruslan Flocea, a trimis un document în care informează ambasadorii că fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc, deține un act de identitate eliberat pe numele Vladislav Novak, scrie deschide.md.

„Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală în cadrul cauzei penale nr. 2019978205, pornită la 23.09.2019, comform elementelor constitutive ale componenței de infracțiune(…). La 09.10.2019, în privința cetățeanului … a fost emisă Ordonanța de punere sub învinuire(…).

Având la bază prevederile art. 48, pct. 1, lit. b), alin. (i) al Convenției Organizației Națiunilor Unite împotriva corupției, solicităm respectuos să sesizați autoritățile competente ale României în vederea identificării locului aflării cetățeanului …”, se arată în documentul trimis lui Daniel Ioniță, ambasadorul României la Republica Moldova.

Vladimir Plahotniuc, cel mai important proprietar de presă din Moldova, cel care deține postul de televiziune Prime TV, dar și alte instituții media, este interesat de postul românesc Prima TV, scrie Pagina de Media.

Plahotniuc ar fi fugit din Republica Moldova și s-ar afla în prezent în SUA.

Suma oferită este în jurul valorii de 20 de milioane de lei, ceea ce înseamnă puțin peste patru milioane de euro.