Evenimentul Zilei > International > REPUBLICA MOLDOVA – ALEGERI PREZIDENŢIALE 2016. STOP VOT! RM şi-a ales preşedintele!
REPUBLICA MOLDOVA – ALEGERI PREZIDENŢIALE 2016. STOP VOT! RM şi-a ales preşedintele!

REPUBLICA MOLDOVA – ALEGERI PREZIDENŢIALE 2016. STOP VOT! RM şi-a ales preşedintele!

Republica Moldova şi-a ales preşedintele! Secţiile de vot s-au închis deja, iar potrivit Comisiei Electorale Centrale, scrutinul s-a desfăşurat fără incidente majore. Astfel, aproximativ jumătate din alegătorii Republicii Moldova şi-au exprimat dreptul la vot. „Cele mai dese evenimente care au fost reflectate vizează tentative de agitaţie electorală, inclusiv în ziua tăcerii”, a declarat Maxim Lebedinschi, membru CEC.

Moldovenii au trecut testul la democrație. Mâine în zori vom afla dacă au trecut și testul de maturitate politică, morală, dacă au învățat, în genere, ceva din ceea ce li s-a  întâmplat în ultimii 25 de ani. Sau se complac în prostia de a călca mereu pe aceeași sau pe altă greblă…   

 „Cele mai dese evenimente care au fost reflectate vizează tentative de agitaţie electorală, inclusiv în ziua tăcerii. Este de remarcat cazul din oraşul Orhei, unde au fost cele mai multe sesizări cu privire la acest fapt, acest caz se remarcă prin anti-agitaţie”, a declarat Maxim Lebedinschi, membru CEC.

Precizăm că rezultatele preliminare vor fi prezentate de Comisia Electorală Centrală la ora 10 dimineaţa.