Consiliul Județean Constanța, condus de Nicușor Constantinescu, a dat 1.848.640 de euro unei televiziuni prietene, pentru publicitate. Contractul care are ca obiect „servicii de informare și promovare a instituției pe canale TV” a fost atribuit pe 24 februarie 2014. Ca un făcut, a fost primită o singură propunere.

Conform tradiției, firma care a câștigat „licitația” a fost SC Soti Cable Neptun, societate care operează postul de televiziune Neptun TV. În urmă cu un an, aceeași firmă primea alte 3,2 milioane de lei pentru promovarea „realizărilor” din județul condus de Constantinescu. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Soti Cable Neptun SRL este deţinută de Gabriel Sorin Strutinsky, Valeriu Mereuţă și alte două societăți. Strutinsky a fost partener de afaceri cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Ieri, DNA a anunțat că a extins cercetările față de fratele primarului din Constanța, senatorul Alexandru Mazăre. El este acuzat de fals în declarații, după ce a omis să declare un cont bancar din Israel unde a primit șpagă de 80.000 de euro de la un afacerist israelian.

Află dacă intră în arest

Astăzi, doi magistrați de la instanța supremă judecă cererea DNA de arestare a lui Radu Mazăre pentru 30 de zile. El este acuzat că a primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern pentru a construi ieftin un complex de locuințe sociale. Hotărârea de astăzi a instanței este definitivă. În contextul recentelor anchete DNA desfășurate la Constanța, televiziunea preferată a cuplului Mazăre – Constantinescu a prezentat evenimentele de-a dreptul tragic. „Jurnaliștii” de la Neptun TV erau convinși că procurorii săvârșesc „abuzuri cu repetiție asupra șefului CJ Constanța”, iar „mascații aveau arme (…) ca și cum aveau de ridicat un urmărit internațional, extrem de periculos”, relata televiziunea lui Mazăre la momentul reținerii șefului CJ.

În plus, formatorii de opinie din Constanța ajung la concluzia că „o simplă acțiune de înștiințare despre mersul unui dosar s-a transformat într-un episod care amintea de anii miliției ceaușiste”. Televiziunea amintită a mai remarcat: „Revoltați, oamenii au ieșit din case pentru a le cere procurorilor să-l lase pe primarul ales de ei să-și continue proiectele. (…) Printre ei s-au aflat și persoane cu probleme de sănătate, care nu mai puteau munci și cărora Radu Mazăre le-a oferit șansa unui trai decent”.

„Servicii de informare, promovare și publicitate TV, pe canalele unui post de televiziune generalist, regional, care să emită pe teritoriul României.”
CONDIȚII DE PARTICIPARE, caiet de sarcini