Cu miliarde de utilizatori de pe întreaga planetă, Google Chrome continuă să domine piața. De fapt, cifrele recente sugerează că acum are o pondere de 63 la sută, numai că s-ar putea să piardă teren datorită noilor facilităţi pe care le va oferi Mozilla.

Mozilla nu se va lăsa fără luptă

Mozilla tocmai a anunțat cea mai recentă actualizare a software-ului său Firefox care oferă câteva caracteristici noi foarte atrăgătoare. Firefox 72 tocmai a fost lansat și include trei upgrade-uri foarte utile, care vă vor ajuta să vă protejați atunci când sunteți online și, de asemenea, să opriți ferestrele pop-up extrem de enervante.

Cu ce ne cucereşte Mozilla

Mozilla anunţă o protecție îmbunătățită:  securizează  în mod automat confidențialitatea în timp ce navigați pe site-urile favorite fără ca cineva să vă ia urma. Firefox spune că acum blochează multe dintre trackerele (dispozitive de urmărire) care vă spionează online și apoi colectează în secret informații personale despre obiceiurile și interesele dvs. de navigare. Odată instalată, această actualizare ar trebui să împiedice utilizatorii să vadă acele reclame care apar adesea pe pagini web.

Firefox 72 şi-a lansat oferta ieri

Firefox opreşte urmărire a utilizatorilor online pe baza accesărilor de la computerul personal. Cel mai recent browser Firefox vă protejează împotriva acestui lucru prin blocarea cererilor terților către companii care vă bombardau cu reclame.

Actualizarea Firefox include, de asemenea, protecții împotriva scripturilor dăunătoare, cum ar fi programele malware. O altă caracteristică interesantă a acestei actualizări este opțiunea de a bloca solicitările enervante de notificări de pe site-urile web. În loc să apară într-o fereastră pop-up, Firefox arată pur și simplu o mică bulă în bara URL pentru a vă avertiza că un site web ar dori să trimită alerte. Puteți alege să ignorați acest lucru sau să faceți clic pe buton pentru a permite.

În cele din urmă, există o caracteristică nouă pentru cei care folosesc dispozitive Apple Mac cu Firefox care aduc acum videoclipuri pe platformă. Selectați pictograma albastră din marginea din dreapta a unui videoclip pentru a deschide o fereastră plutitoare, astfel încât să puteți urmări în timp ce lucrați în alte file sau aplicații. Firefox 72 a fost lansat pe ieri și ar trebui să fie disponibil pentru descărcare pe computer acum, notează Express.

Te-ar putea interesa și: