Evenimentul Zilei > Social > Reguli noi în saloanele de coafor și frizerii, începând cu 15 mai
Reguli noi în saloanele de coafor și frizerii, începând cu 15 mai

Reguli noi în saloanele de coafor și frizerii, începând cu 15 mai

Odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, patronii saloanelor de coafura și frizerie încep să se întrebe în ce fel își vor desfășura activitatea după 15 mai. Cu siguranță vor fi impuse reguli menite să protejeze atât angajații cât și clienții acestora.

După această perioadă de izolare și carantină, cu siguranță saloanele de coafură și frizerie nu vor duce lipsă de clienți. Numărul celor care abia așteaptă relaxarea anunțată de autorități ca să-și aranjeze părul, este foarte mare. Potrivit tabu.ro, deși saloanele nu sunt locuri aglomerate, totuși, pentru frizeri și coafori este aproape imposibil să evite contactul cu clienții. E greu să tundă de la distanța regulamentară de 1,5 – 2 metri, pentru a evita o posibilă contaminare.

Proprietarii de saloane de coafură trebuie să-și regândească afacerile, în așa fel încât să reducă la minimum posibilitatea contaminării cu noul coronavirus. O posibilă măsură ar fi reducerea numărului de angajați care lucrează pe un schimb, poate chiar la jumătate, astfel încât scaunele să fie amplasate la o distanță suficient de mare, unul de celălalt.

În al doilea rând, arată cei de la tabu.ro, stiliștii vor fi obligați să lucreze costumați cu halate sau combinezoane, măști, viziere și mănuși pentru a păstra un nivel de securitate ridicat. Aceasta, chiar dacă noul echipament va face dificilă desfășurarea muncii.

Pe de altă parte, la intrarea în saloane este foarte posibil să se verifice temperature fiecărui client și să li se ofere câte o mască. Aceștia nu vor mai sta împreună, în sălile de așteptare, ci vor trebui să aștepte afară să le vină rândul. E drept că această problemă, care ține de distanțarea social, se poate rezolva mai ușor, stabilind din timp o listă de programări.

De asemenea, în salon nu va mai fi permisă intrarea cu genți de mână sau alte bagaje ci doar cu minimum de obiecte – telefonul mobil și cardul bancar.

O problemă va fi utilizarea uscătorului de păr care face ca aerul să circule prin încăpere. Este de așteptat să se interzică utilizarea acestora pentru a evita eventuala propagare a coronavirusului. În schimb, saloanele vor trebui să se doteze cu lămpi UV despre care se știe că sterilizează spațiile, iar lucrătorii vor trebui să șteargă cât mai des suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor și alcool.